Bijgewerkt: 24 juli 2024

Onderhandelen in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: Herbert Raat
23-03-2010

Herbert Raat, fractievoorzitter van VVD-Amstelveen reageert:

'Bijna drie weken zijn verstreken sinds de gemeenteraadsverkiezingen. Gelukkig heeft de VVD een goede uitslag gerealiseerd, bijna 25% van de stemmen kregen we en daarmee 9 zetels. Sindsdien ben ik druk geweest om een nieuw college van B en W te vormen. Veel praten, bellen en koffie drinken met andere partijen.

De onderhandelingen werden heel gecompliceerd, omdat D66, PvdA en GroenLinks als een blok opereerden. De vraag was, wie mag er meedoen? Na de verkiezingen kregen we het aanbod om aan te schuiven bij hen.

Raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Herbert Raat kijkt vooruit


Fijntjes werd er bij gezegd, dat als wij niet wilden het CDA gevraagd zou worden. En wat doe je dan als partij. Kies je voor het 'pluche', ook al voel je je niet echt welkom? Wij hebben nee gezegd, omdat we op deze manier er geen vertrouwen in hadden. Gelukkig dacht het CDA hier hetzelfde over.

Het is wel jammer dat het allemaal zo moet lopen, want ik ken iedereen van D66, PvdA en GroenLinks en heb een goede band met allemaal. Gelukkig kunnen we een goede coalitie vormen met het CDA, BBA, OCA en CU. De meerderheid in de gemeenteraad is krap, maar het vertrouwen over en weer is goed.

Toch zou ik fijn vinden als nog een partij mee gaat doen om een goed akkoord te vormen voor Amstelveen. Binnen een paar weken is duidelijk of dat gaat lukken.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.