Bijgewerkt: 26 november 2022

Online safe sex training van GGD Amsterdam

Nieuws -> Gezondheid

Bron: GGD Amsterdam / Wikipedia
31-01-2008

Het percentage met SOA besmette jongeren tussen de 16 en 24 jaar blijft hardnekkig hoog, zo constateert GGD Amsterdam.

De aandoeningen Chlamydia en Gonorroe komen zelfs het meeste voor in deze leeftijdgroep. Om deze reden lanceerde zij op woensdag 30 januari 2008 vanaf 14.00 uur een online ‘Safe Sex Training’ op www.vrijlekker.nl , waarmee zij jongeren van een advies op maat wil voorzien.

Via de Vrij Lekker campagne wil de GGD Amsterdam de problematiek van het onveilig vrijen bij jongeren meer gericht en effectief aanpakken. De belangrijkste aanleiding voor de campagne is een onderzoek geweest waarbij de GGD Amsterdam 200 jongeren online over dit onderwerp interviewde.

SOA Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Seksueel Overdraagbare Aandoening


Op deze manier zijn alle mogelijke barrières blootgelegd die jongeren hebben met betrekking tot veilig vrijen en het laten testen op SOA’s. Vanuit deze informatie is de Safe Sex Training ontwikkeld. De training kan online worden gevolgd op vrijlekker.nl

Wat is SOA?

Een Seksueel Overdraagbare Aandoening (SOA) of in het Engels Sexually transmitted disease (STD), is een geslachtsziekte die vooral wordt overgedragen door seksueel contact. Steeds meer wordt de term seksueel overdraagbare infectie (STI) gebruikt, want dat heeft een breder scala van betekenis.

Sommige SOA's kunnen ook worden doorgegeven via de naalden die tijdens drugsgebruik worden gebruikt, maar ook via bevalling of borstvoeding. Seksueel overdraagbare infecties zijn al bekend sinds honderden jaren.

Lijst met SOA’s:

Syfilis

Gonorroe

Aids

Genitale wratten

Genitale herpes

Hepatitis B en Hepatitis C

Trichomoniasis

Ulcus molle

Externe link: SOA en HIV thermometer 2007 (pdf)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.