Bijgewerkt: 7 december 2022

Ontspannen en spelen in de Ronald McDonald Huiskamer

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ronald McDonald Huiskamer
24-02-2011

De familie Kristmann uit Apeldoorn was er afgelopen maandag nog in Ronald McDonald Huiskamer Utrecht. Jongste dochter Marit van drie jaar oud moest voor controle in het Wilhelmina Kinderziekenhuis zijn om bloed te prikken. Tijdens het wachten op de uitslag kon het gezin even ontspannen in de Huiskamer. Een kopje koffie drinken, krantje lezen of even praten met andere gezinnen. Marit en haar grote zus Inge van acht konden er heerlijk spelen.

Moeder Krista: "Twee jaar geleden stond ons leven totaal op zijn kop. Bij Marit werd een zeldzame vorm van leukemie ontdekt. We hebben een ontzettend zware tijd achter de rug. En het blijft spannend."

Ronald McDonald Amstelveen
(Bron Ronald McDonald - 2011)

De zusjes Marit en Inge kunnen heerlijk spelen in de Huiskamer


Terwijl Marit destijds in het ziekenhuis lag, logeerde het gezin in Ronald McDonald Huis Utrecht. Zo konden ze toch dicht bij hun dochtertje zijn. Krista: "De afgelopen tijd waren we met Marit nog elke zes weken in het ziekenhuis voor controle. De Huiskamer is dan echt een aanwinst! Het maakt het wachten gewoon wat aangenamer. Je kunt even iets anders doen in een huiselijke omgeving en hebt wat afleiding. Even een praatje maken of een broodje eten."

Goed nieuws

En het allerbelangrijkste: het gaat gelukkig weer beter met Marit. "We kregen goed nieuws van de arts", vertelt Krista blij. "In plaats van elke zes weken controle, hoeven we nu pas over drie maanden terug te komen! We durven met ons gezin weer voorzichtig plannen voor de toekomst te maken."

Ronald McDonald Huiskamers

Op dit moment zijn er zes Huiskamers en zijn er twee in ontwikkeling. Kinderen kunnen er heerlijk spelen en even vergeten dat ze ziek zijn. Voor ouders is een Ronald McDonald Huiskamer een huiselijke plek in het ziekenhuis waar ze kunnen ontspannen, bijvoorbeeld tijdens het wachten op een uitslag of bij de operatie van hun kind. Kijk hier voor meer informatie over Ronald McDonald Huiskamers.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.