Bijgewerkt: 15 april 2024

Open Ateliers aan de Amsterdamseweg

Nieuws -> Cultuur

Bron: YvonneMaya Bakker
02-03-2006

Dit jaar zullen diverse ateliers aan de Amsterdamseweg 24 te Amstelveen iedere 2de zondag van de maand geopend zijn van 13.00 tot 17.00 uur. Iedereen is welkom om in de werkruimten te kijken naar exposities en zaken die de kunstenaars op dat moment onder handen hebben. Spannend om tijdens een volgend bezoek te zien hoe het werk werd afgerond.

Hoeken en gaten

Vanaf zondag 12 maart 2006 zal ook het atelier van de beeldhouwer John Verhagen iedere 2de zondag open zijn en dan in alle hoeken en gaten van deze ruimte valt werk te ontdekken.

Data

Data waarop de ateliers aan de Amsterdamseweg 24 in 2006 geopend zijn:

12 maart, 9 april, 14 mei, 11 juni, 9 juli, 10 september, 8 oktober, 5 november en 10 december.

Bereikbaarheid

U kunt ruim en gratis parkeren tegenover het ateliergebouw. Openbaar vervoer: bus 66 halte KLM gebouw of 20 minuten lopen vanaf busstation Amstelveen en Cobramuseum of (van Pasen t/m 30 oktober) 8 minuten lopen vanaf de halte ‘Oude Dorp’ van de museumtram of 5 minuten lopen vanaf het van der Togt museum.

Galerie Poort

Galerie Poort, onderdeel van het atelier van YvonneMaya, heeft in de vitrines altijd werk van  gastexposanten. In maart zijn dat onder meer bronzen beeldjes van Anja Vosdingh-Bessem en Saskia Pfaeltzer. Ook de andere ateliers aan de Amsterdamseweg 24 zullen binnenkort deelnemen aan de open zondagen, wellicht al op 12 maart 2006. Openingstijd: 13.00 tot 17.00 uur

Tijdens de open zondagen is ook werk te koop en natuurlijk tegen atelier tarief, maar duurdere stukken mogen eventueel ook gehuurd of in termijnen worden betaald. Vraag hiernaar!

Beeldend kunstenaar John Verhagen

John Verhagen
(Verhagen collectie - 2006)

John Verhagen in zijn atelier


Voor John Verhagen (Amsterdam 1953) is beeldhouwen de ultieme kunst. Het bereiken van een geslaagde plastische expressie is geheel afhankelijk van een vormbewustheid die met de jaren moet groeien en nauwkeuriger wordt. Deze overtuiging komt uit John's ontwikkeling als kunstenaar duidelijk naar voren.

Opgeleid aan de Rijksacademie en de Rietveld liet John zich al snel als veelzijdig kunstenaar kennen. Hij werkte als tekenaar en schilder, maakte illustraties en karikaturen voor o.a. NRC-Handelsblad. Daarnaast ontving hij als artistiek adviseur, vormgever en decorontwerper regelmatig opdrachten van toonaangevende bedrijven.

Begin jaren negentig ontdekte John het maken van beelden als zijn ware passie. Door te experimenteren met materiaal, vorm en kleur toont hij steeds opnieuw de expressieve, ruimtelijke mogelijkheden van de beeldhouwkunst.

Opdrachten

Naast het vrije werk, werkt John ook in opdracht. In nauw overleg met opdrachtgevers worden schetsontwerpen / artist impressions en/of modellen van de onderwerpen beeldend gemaakt, om zo tot een gezamenlijke keuze te komen.

John organiseert een ‘bezoek aan de bronsgieter’ waarbij u getuige bent van het gieten van een van zijn beelden. Een datum is nog niet bekend. De deelname is gratis en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De inschrijving is tot en met 12 maart 2006.

John Verhagen exposeert dit jaar ondermeer in België en in Wilnis. Exacte gegevens vindt u in het volgende nieuwsbulletin.

Website: www.johnverhagen.com

Beeldend kunstenaar Yvonne Maya Bakker

YvonneMaya Bakker
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

YvonneMaya Bakker tussen haar schilderijen


Yvonne Maya Bakker , opgeleid aan de Rijks Academie (1972-1978), maakt portretten in opdracht. Tijdens de open dagen zie je de portretten waaraan op dat moment gewerkt wordt en er draait een presentatie waarop portretten in olieverf en portrettekening-collages zijn te zien.

Het vrije werk van Yvonne Maya heeft als thema’s onder meer ‘Chaos’, ‘Oerbeelden’, ’Landschap’ en (een klein uitstapje naar) ‘Katten’ in olieverf en grafiek.

Website: www.yvonnemaya.nl

Sponsor kunstenaars

Galeriepoort.nl is een internetadres waar o.a. kunstenaars zonder eigen website hun werk kunnen tonen. Vanaf maart/april vindt u hier ook nieuws over ‘Amsterdamseweg 24’.

Voor het onderhouden van deze website zoekt Poort sponsors (poortwachters) die voor € 25,00 per jaar de kunstenaars willen steunen. Voor meer info e-mail: info@galeriepoort.nl. Wie ‘poortwachter’ wordt of is mag op 12 maart 2006 gratis een print uit de serie ’Katten’ (t.w.v. € 20,00) uitzoeken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.