Bijgewerkt: 18 oktober 2024

Open Dag 2024 van KunstLokaal SAKB

Nieuws -> Cultuur

Bron: SAKB
22-08-2024

Op zondag 1 september 2024 van 12.00 uur tot 16.00 uur staan de deuren van KunstLokaal SAKB aan de Ouderkerkerlaan 15 in Amstelveen wijd open voor al wie belangstelling heeft voor creatief bezig zijn.

Bij KunstLokaal SAKB worden cursussen en workshops op het gebied van beeldende kunsten en creatief schrijven gegeven door professionele kunstenaars/docenten. Voor volwassenen, voor jongeren en voor kinderen. Voor beginners en voor gevorderden. Je leert er de technieken en je krijgt er veel persoonlijke aandacht. Daarnaast zijn er het hele jaar door de Open Ateliers, waar je per keer een klein bedrag betaalt en samen met anderen je talenten kunt ontwikkelen.

Foto Amstelveen
(Foto SAKB - 2024)

Op zondag 1 september 2024 van 12.00 uur tot 16.00 uur staan de deuren van KunstLokaal SAKB aan de Ouderkerkerlaan 15 in Amstelveen wijd open

Op de Open Dag kun je kennismaken met de docenten en zien wat voor resultaat hun cursisten bereiken. Ze hebben op al je vragen antwoord. Ook worden er demonstraties gegeven in beeldhouwtechnieken, aquarelleren en keramiek om je te laten zien hoe leuk het is om daarmee bezig te zijn.

Maar je kunt niet alleen kijken en vragen stellen, je kunt ook zelf aan de slag bij de gratis workshops die de hele middag gegeven worden. Het materiaal is aanwezig. Maak zelf eens een ets, schrijf een haiku, ga eens schilderen of een portret tekenen. Voor deze laatste workshop is er een kleurrijk model en zijn er kleurkrijtjes. Je mag natuurlijk ook je eigen krijt meebrengen. Je weet nooit hoe druk het wordt. Ook aan kinderen en jongeren is gedacht. Zij kunnen deze middag op hun niveau hun creatieve talenten botvieren.

Zo kun je de sfeer proeven en ontdekken of er een cursus is die je graag wilt volgen.  En misschien ga je wel naar huis met een echt kunstwerkje. Dat kan als je meedoet met de KunstQuiz, die speciaal voor deze dag gemaakt is. Docenten en gevorderde cursisten hebben kunstwerkjes ter beschikking gesteld voor wie de quiz tot een goed einde brengt. Zie voor het volledige programma: sakb.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.