Bijgewerkt: 28 april 2024

Open Dag bij SAKB KunstLokaal op 3 september 2023

Nieuws -> Cultuur

Bron: SAKB KunstLokaal
24-08-2023

Op zondag 3 september 2023 opent SAKB KunstLokaal het nieuwe cursusjaar met een Open Dag volop activiteiten. Iedereen die geïnteresseerd is in beeldende kunst is van harte welkom. De dag wordt georganiseerd in samenwerking met JACOP (Japanese Communities Platform) en SORA (Japans koor). Van 12.00 uur tot 17.00 uur kun je kennismaken met Nederlandse en Japanse kunst en cultuur op de Ouderkerkerlaan 14 en 15 1185 AB Amstelveen.

De Open Dag staat in het teken van ‘het meisje in rode kimono’, een bekend schilderij van de schilder George Breitner, waarmee we de verbinding Nederland, Japan en beeldende kunst laten zien. Het afgelopen cursusjaar was bij SAKB KunstLokaal een ‘Breitner-jaar’. In cursussen, open ateliers en workshops zijn verrassende kunstwerken gemaakt op het thema Breitner en zijn tijd. Dat werk wordt getoond in een grote overzichtstentoonstelling. Herbert Raat wethouder Kunst en Cultuur zal bekend maken welke twee schilderijen de gemeente gaat aankopen. Herbert Raat hoopte tijdens de opening van het Breitnerjaar dat er ook kunstwerken gemaakt zouden worden van Amstelveen, maar dan in de stijl van Breitner of in een thema van Breitner. Twee schilderijen die daarin, naar de mening van een speciale commissie, het best geslaagd zijn, zullen worden aangekocht door de gemeente. Tijdens de opening worden de 'winnaars' bekend gemaakt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Voor de ingang van het SAKB gebouw in Amstelveen volgen de Japanse dames in kleurrijke kimono's de toespraken op 13 september 2020. De dame rechts heeft een bruidskleed aan

De dag wordt om 12.00 uur geopend door wethouder Herbert Raat en Frans de Beaufort (honorair consul van Japan). Daarna is er een optreden van SORA (Japans koor) en van Japanse danseressen. Verder zijn er in het hele gebouw exposities, demonstraties, optredens en workshops, zoals: tekenen à la Breitner, katten tekenen, kintsugi (het met goud herstellen van gebroken keramiek), portrettekenen, aquarelleren, perspectief leren zien, creatief schrijven, op iPad tekenen, kleine Japanse popjes maken en marmeren. Er zijn de hele dag doorlopend activiteiten voor de jeugd.

Er wordt daarnaast een speciaal voor SAKB KunstLokaal gemaakte film getoond over leven en werk van Breitner. Je kunt je tegoeddoen aan Japanse hapjes, zoals sushi en hiroshima-yaki. En natuurlijk is er koffie en thee. Kom de dag meebeleven en laat je verrassen door het meisje in rode kimono. Voor het volledige programma, zie SAKB KunstLokaal



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.