Bijgewerkt: 24 juli 2024

Open Dag van de Zorg 2010 in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
12-03-2010

Ziekenhuis Amstelland gooit haar deuren wijd open op de Open Dag van de Zorg op zaterdag, 20 maart 2010 van 10.00-16.00 uur. In het kader van de landelijke Campagne 'Het Ziekenhuis Zorgt' van de NVZ, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, opent ook Ziekenhuis Amstelland op zaterdag 20 maart haar deuren.

Voor het ziekenhuis een heel bijzonder moment, want na jaren van nieuwbouw en verbouw is het ziekenhuis helemaal “klaar”. Met de officiële opening van de Spoedpost in april is het dienstenaanbod van het ziekenhuis nagenoeg compleet. Voor de bewoners in de regio is het een unieke kans om, voor het eerst na bijna 15 jaar, een Open Dag mee te maken in het ziekenhuis.

Foto Amstelveen
Het programma in het ziekenhuis is informatief en leuk voor jong en oud. Veel afdelingen openen hun deuren, zodat het publiek een kijkje kan nemen op het Laboratorium, de afdeling Radiologie (een presentatie & kijkje in de diverse scan-ruimtes) en het gloednieuwe Behandelcentrum, waar informatiefilms getoond worden en men de mooie nieuwe behandelruimtes kan bekijken.

Ook de Operatiekamers gaan open en iedereen die het leuk vindt kan hier een kijkje nemen, tangen vasthouden en proberen ze te hanteren. De ambulancedienst is aanwezig met een ambulance en de medewerkers van de nieuwe Spoedpost geven informatie over eerste hulp bij ongelukken. Een kijkje bij de fysiotherapeuten of het revalidatiecentrum is ook de moeite waard. Wat te denken van een stoelmassage of een hielbotscan voor osteoporose?

Ook aan de kinderen is gedacht. Er is een poppentheater met ieder half uur een leuke voorstelling en er kan worden gekleurd, geschminkt en gespeeld. Er is een clown met ballonnen en een popcornkraam.En natuurlijk is de poppendokter aanwezig, dus voor iedereen die een zieke knuffelbeer heeft of een pop met een gebroken beentje? Meenemen dus, want de poppendokter verwijst naar de gipsverbandmeester en die legt er vervolgens een gipsverbandje om!

En bij het restaurant staat een groot springkussen, zodat de ouders (tegen betaling) rustig een kopje koffie kunnen drinken of een broodje kunnen eten.

In de polikliniekruimtes is een informatiemarkt ingericht met kramen van de eigen poliklinieken en verpleegkundigen, maar ook van de GGD en Radio Tulipa. Op de polikliniek Dermatologie wordt informatie verstrekt over huidkanker en ook de AmstelClinic Dermatologie kunt u bezoeken. De poli Oogheelkunde geeft informatie, samen met de Groenhof optiek en Alcon lenzen.

Uniek zijn de workshops van specialisten in de gymzaal van fysiotherapie. Ieder uur is er een specialist die een korte voordracht houdt over zijn of haar vakgebied.

En voor wie zijn voeten even rust wil gunnen is het mooie nieuwe personeelsrestaurant, en bij mooi weer het beschutte terras, open voor publiek. De koks van het ziekenhuis doen hun best om iets lekkers op tafel te zetten. Koffie met taart, een soepje en broodje tussen de middag of een warme maaltijd? Op de 20e is het allemaal mogelijk.

Voor wie een baan zoekt of geïnteresseerd is in een opleiding in de zorg is er een beroepenmarkt op de eerste verdieping. ROC en Nova college zijn er bij, evenals het bureau Opleidingen van het ziekenhuis. Iedereen die het leuk vindt kan daar ook een kijkje nemen in de patiëntenkamers op de Dagverpleging of mee doen aan een reanimatiecursus.

Het uitgebreide programma staat op de website van het ziekenhuis www.ziekenhuisamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.