Bijgewerkt: 15 juni 2024

Open Dag van de Zorg 2012 in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
06-03-2012

Een informatief, leuk en vooral interactief programma voor alle leeftijden; dat is wat Ziekenhuis Amstelland biedt tijdens de landelijke open dag van zorg en welzijn. Op zaterdag 17 maart 2012 opent het ziekenhuis in Amstelveen van 11.00 tot 16.00 uur zijn deuren voor een breed publiek.

Neem een kijkje achter de schermen. Informeer over werken en leren in de zorg, laat je rondleiden in de technische ruimtes van het ziekenhuis, loop door een gigantisch opblaasbaar hart, oefen medische handelingen als reanimatie en bloedprikken. Wel eens een kijkje genomen in een ambulance?

ziekenhuis Amstelveen
(Bron ZHA - 2012)

De flyer van de Open Dag van de Zorg 2012 van het Ziekenhuis Amstelland


En kun je je voorstellen hoe een orthopeed een knie opereert? Probeer het zelf! Deze en nog vele andere afdelingen openen hun deuren of presenteren zich op een heel bijzondere manier. Ook meerdere patiëntenverenigingen en andere zorgorganisaties zijn aanwezig om hun werkzaamheden toe te lichten.

Naast deze wat 'serieuzere zaken' is er ook gedacht aan vermaak voor de kleinere bezoekers; even kleuren bij de kraam, misschien wel meedoen met de kleurwedstrijd van Stichting Opkikker? Download alvast de kleurplaat op www.ziekenhuisamstelland.nl. Je kunt de kleurplaat inleveren tijdens de open dag. Om 15.00 uur is de trekking. De hoofdprijs is een helikoptervlucht voor twee personen en een rondleiding tijdens een superopkikkerdag.

Kinderen kunnen ook alvast een foto laten maken om te kijken hoe een uniform of doktersjas staat: in de fotostudio worden ze op de gevoelige plaat gezet. De open dag is de kans om eens te zien wat zich afspeelt in het ziekenhuis nu je geen patiënt, of bezoeker bent.

Ziekenhuis Amstelland is een levendige organisatie waar zo’n 800 medewerkers de handen ineenslaan, om alle patiënten uit de regio Amstelland zo goed mogelijk te behandelen, onderzoeken en verzorgen. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op de website www.ziekenhuisamstelland.nl. Hier staat het hele programma uitgebreid beschreven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.