Bijgewerkt: 5 maart 2024

Opening van expositie Crescente in het Cobra Museum verricht

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum
14-12-2022

De werken van de expositie Crescente zijn gemaakt door Julia Kemp, Lisa le Grand en Appel Toussaint. De expositie in het Cobra Museum is voor de leerlingen van het Keizer Karel College onderdeel van hun profielwerkstuk, een groot onderzoek ter afsluiting van hun laatste middelbare schooljaar.

Foto Amstelveen
(Bron Cobra Museum - 2022)

In samenwerking met drie leerlingen van het Keizer Karel College, organiseerde het Cobra Museum voor Moderne Kunst de expositie Crescente (Wassende maan): 'Drie visies op groei'. Op de foto Stefan van Raay directeur van het Cobra Museum, leerlingen Julia Kemp, Lisa le Grand en Appel Toussaint met Herbert Raat (VVD) wethouder Cultuur tijdens de opening op zaterdag 10 december 2022

De vraag die daarin centraal staat is hoe je een bekend beeldend kunstenaar wordt in Amstelveen: hoe verwerf je inkomen, hoe organiseer je een expositie en wat is de impact van sociale media op de bekendheid van een beeldend kunstenaar?

Om antwoorden te vinden op deze hoofdvragen organiseren zij, naast een literatuuronderzoek, deze expositie. Het werk dat de jonge makers laten zien gaat in op het thema groei gezien vanuit verschillende perspectieven, namelijk plantengroei in combinatie met identiteit, body positivity en onderbewustzijn. Dit thema wordt gepresenteerd in de vorm van schilderijen, foto’s en mode. De expositie is te zien t/m donderdag 12 januari 2023 in het Cobra Museum Sandbergplein 1, 1181 ZX AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.