Bijgewerkt: 27 maart 2023

Orgelvirtuoos Hugo van der Meij geeft concert in de Amstelkerk

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Johan van der Tuin
01-11-2014

Op vrijdag 14 november 2014 wordt in de Amstelkerk in Ouderkerk aan de Amstel een sprankelend orgelconcert gegeven door de jonge orgelvirtuoos Hugo van der Meij. Hij zal dan ook muziek van zijn nieuwe CD ten gehore brengen.

Hugo van der Meij werd geboren in Katwijk op 30 maart 1992. Al op zeer jonge leeftijd zat hij veel achter de piano en zijn ouders verbaasden zich, dat hij er al liedjes kon uithalen. Na een jaar algemene muzikale vorming begonnen de pianolessen op de plaatselijke muziekschool. Hij was toen 7 jaar. Vijf jaar heeft hij pianoles gehad, waarvan de laatste twee jaar privéles van Peter Bontje.

Foto Amstelveen
(Bron Stichting Zingen en zo - 2014)

De flyer van het concert van Hugo van der Meij


Ondertussen was hij op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag uitgenodigd om te komen voorspelen, er werd een absoluut gehoor geconstateerd. Geen les in de puberteit, maar elke dag was hij achter de piano te vinden. De eerste uitnodigingen voor bruiloften etc. kwamen binnen en in die tijd kwam er ook steeds meer interesse voor het orgel. Hij was 16, toen hij orgel les ging nemen bij Sjaak van Duijn op het orgel van de Oude kerk in Katwijk. Vooral improviseren bleek een sterke kant te zijn.

Verschillende keren heeft Hugo meegewerkt aan een concert van Andre Knevel en Liselotte Rokyta. Hugo is organist in de Chr. Ger. Kerk te Rijnsburg en Scheveningen en in Hervormde kerk te Katwijk. Ook begeleidt hij een aantal koren, zoals het Katwijks familiekoor Ichtus, Gem. koor Soli Deo Gloria te Alphen en Urker mannenkoor Eneas. Hugo is dirigent van de volgende koren: Chr. Katwijks jongerenkoor Dei Gratia, Gem. koor Laudate Deo en kinderkoor Jedid-Jah te Scheveningen en Chr. Mannenkoor David te Lisse. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf een half uur voor aanvang in de kerk verkrijgbaar à €  10,- tot 16 jr.  € 5  Verdere informatie: www.zingenenzo.com  Adres: Amstelkerk Ouderkerk aan de Amstel, Kerkstraat 11. info:  orgelcommissie@gmail.comAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.