Bijgewerkt: 28 november 2021

Oud-gemeenteraadslid Richard Kant overleden

Nieuws -> Politiek

Bron: Ankie Werner-Vos
28-03-2011

Afgelopen week woensdag 23 maart 2011 vond de crematie plaats van Richard Kant (89). In de aula klonk Louis Armstrong’s  'It is a wonderful world'. Een lied, wat kenmerkend is voor de positieve manier waarop Richard altijd in het leven stond en anderen tegemoet kwam.

In de Gemeenteraad (1978-1986) en daarbuiten streed hij voor de stimulering ten behoeve van jong en oud van het culturele leven in Amstelveen en voor het geven van voldoende subsidiëring aan de Kunstuitleen, het Poppentheater en Schouwburg. Een fel debater als het op Schiphol aankwam want door zijn dagelijks werk was hij goed op de hoogte met het vakjargon van  geluidsnormen en milieuoverlast.

Richard, lid nr. 104, was een van de mensen van het eerste uur bij D66. Hij heeft zijn partij in allerlei functies voor en achter de schermen tot recent gediend. Dit jaar zag hij voor het eerst af van zijn “ereplaats” als lijstduwer tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen.

Achteraf een veeg teken. Een markant mens is niet meer. Op 23 maart, bij aanvang van de Gemeenteraadsvergadering, werd deze ridder van Oranje Nassau en drager van de Amstelveense zilveren erepenning kort herdacht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS