Bijgewerkt: 8 december 2023

Oud-voorzitter CDA-Amstelveen probeert het weer

Nieuws -> Politiek

Bron: Hans van der Liet
26-07-2010

Oud-voorzitter Hans van der Liet van het CDA-Amstelveen kandideert opnieuw voor het landelijk partijbestuur van het CDA. Door het debakel van de Tweede kamerverkiezingen van 9 juni 2010 zag het partijbestuur, althans de vrijgekozen leden ervan, zich genoopt de portefeuilles ter beschikking te stellen.

van der Liet Amstelveen
(Foto van der Liet - 2007)

Hans van der Liet


Van der Liet kandideerde in 2007 voor het landelijk partijvoorzitterschap. Toen kozen de leden er echter voor de Brabander Peter van Heeswijk tot voorzitter te maken. Van der Liet desgevraagd: 'Wat de gevolgen zijn van die beslissing weten we sinds 9 juni. Mij past echter bescheidenheid. Het voorzitterschap is een brug te ver, bovendien duldt de partij geen sterke figuren op de voorzittersstoel. Ik zie het echter als mijn heilige plicht om de partij in Den Haag te gaan dienen. Daar worden immers de lakens uitgedeeld, niet in Amstelveen.'

Van der Liet opteert nu, als de leden dat steunen, voor het ambt van vrijgekozen lid van het dagelijks bestuur van de partij, een onbezoldigde functie. Hij heeft reeds van vele kanten steunbetuigingen ontvangen. Onder meer is hem de steun toegezegd van de afdeling Amstelveen van het CDA en wel bij monde van de voorzitter Jos Groot. De verkiezing vindt plaats op het partijcongres van 27 november 2010.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.