Bijgewerkt: 27 november 2021

Oud-wethouder Remco Pols lijstduwer voor PvdA

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA-Amstelveen
22-06-2012

Oud-wethouder Remco Pols (PvdA) staat op de lijst voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Pols is een van de vijf regionale lijstduwers van zijn partij in de kieskring Haarlem, waarvan Amstelveen deel uitmaakt.

Pols was wethouder in de gemeente Amstelveen tot 2010, en tot twee maanden geleden lid van de gemeenteraad. Hij verliet de politiek toen hij begon aan een nieuwe baan, manager strategie en beleid bij de regionale woningcorporatie Ymere.

pols Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Remco Pols (PvdA) tijdens een raadsvergadering in 2011


Dat was een nieuwe uitdaging op voor hem bekend terrein. Als wethouder was hij in de periode 2006-2010 verantwoordelijk voor de bouw van meer dan 2000 woningen. Ook zette hij zich in voor regelingen om de huurwoningen in Amstelveen toegankelijk en de koopwoningen betaalbaar te houden.

Het lijstduwerschap betekent beslist geen terugkeer naar de politiek, zegt Pols. “Ik ben lijstduwer. Daarmee spreek ik nog eens uit, dat ik de ideeën van de PvdA voor de toekomst van Nederland onderschrijf, en daarmee wil ik mensen die mij kennen uit de lokale politiek oproepen om op de PvdA te stemmen. Ik sta onderaan de lijst, omdat ik zelf niet in de Tweede Kamer wil gaan zitten.”

De PvdA zet in alle twintig kieskringen in Nederland regionale lijstduwers in. Remco Pols: “Ik ben er trots op, dat de partij mij heeft gevraagd haar op deze manier te willen ondersteunen. Ik zet me graag in voor de verkiezingscampagne. De verkiezingen voor de Tweede Kamer van 12 september zijn cruciaal voor de toekomst van ons land. Nederland moet sterker en socialer!”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS