Bijgewerkt: 31 maart 2023

Ouder-Amstel: Kunstdorp

Nieuws -> Cultuur

Bron: Kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken
05-08-2008

‘De Onafhankelijken te kijk’

De Amsterdamse kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken organiseert haar jaarlijkse expositie voor alle leden dit keer in het kerkje op het Hoger Einde-Zuid 22 in Ouder-Amstel. De vereniging heeft voor deze gelegenheid de samenwerking gezocht met de plaatselijke middenstand, omdat het volgens haar leden vrij uniek is dat er in Ouder-Amstel nog zoveel authentieke winkeltjes te vinden zijn.

Onafhankelijken Amstelveen
(DOH - 2008)

De flyer van de tentoonstelling


24 Winkeliers hebben enthousiast hun medewerking toegezegd. De etalages zijn tijdens de expositie tijdelijke expositieplaatsen. De kunstenaars hebben zich laten inspireren door de door hen gekozen winkel en staan een van hun werken tijdelijk aan de winkel af.

De kunstenaarsvereniging heeft met Hans Out en Jan Selier van de Stichting Promotie Ouder-Amstel de samenwerking verder uitgebreid.

Kleurwedstrijd

Er wordt een kleurwedstrijd voor kinderen georganiseerd. Enkele kunstenaars hebben hiervoor kleurplaten van hun eigen werk gemaakt. Vanaf 14 augustus liggen de kleurplaten in alle deelnemende winkels. Aan het einde van de expositie komen de originele werken van de kleurplaten in het gemeentehuis te hangen, evenals de ingezonden kleurplaten van de kinderen.

De uitslag van de wedstrijd wordt bekend gemaakt tijdens een groots opgezet straatontbijt, dat op zaterdag 6 september 2008 ter gelegenheid van de feestelijke opening van het nieuwe centrum wordt gehouden in de Vondelstraat.

Zo is Ouder-Amstel tijdelijk een Kunstdorp. De Onafhankelijken en de Stichting Promotie Ouder-Amstel nodigen iedereen uit om een bezoek te brengen aan de expositie.

Meer informatie:

Expositie kerkje: 14 - 31 augustus 2008

Open: donderdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur

Wie zijn De Onafhankelijken?

De Onafhankelijken is een bijna 100 jarige kunstenaarsvereniging die in 2012 dit gedenkwaardige feit vieren zal. Na vele roerige en toonaangevende jaren begin 1900 volgden de spreekwoordelijke rustige tijden en nu beleven we alweer enige jaren de revival periode.

In de jaarlijkse ledenexpositie tonen ruim 40 leden hun werk. Daarnaast slaat de vereniging ook nieuwe wegen in, bijvoorbeeld met het onderdeel 'Kunst te kijk' dat in samenwerking met de Gemeente Ouder-Amstel en de plaatselijke winkeliers is opgezet. Werk van leden dat een verbinding heeft met één van de plaatselijke winkeliers is gedurende 3 weken in de etalages te bezichtigen. Ook de kinderen worden in dit onderdeel betrokken.

De Onafhankelijken is een vereniging van beeldend kunstenaars in Amsterdam. De vereniging is opgericht in 1912 en heeft een belangrijke rol gespeeld in de omslag in de beeldende kunst die aan het begin van de twintigste eeuw plaatsvond.

Uit verzet tegen de gevestigde denkbeelden, streefde De Onafhankelijken naar vrijheid in werken en in exposeren: iedereen kon zich aanmelden als lid en er werd niet gejureerd. De Vereniging telt ruim 60 leden die in of in de omgeving van Amsterdam wonen en/of werken.

Website: De Onafhankelijken Gemeente Ouder-Amstel


De feestelijke opening van de tentoonstelling "De Onafhankelijken Te Kijk" in de kerk in Ouder-Amstel, is op zondag 17 augustus 2008 om 15 uur. De opening wordt opgeluisterd met Lekker Luie Zondagmiddag Muziek door Werner van Ettinger (piano) en Majorie Kamps (zang) onder het motto " Don't blame us, blame the Music!

Hogereinde Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De kerk aan de Hoger Einde Zuid in Ouder-Amstel


De tentoonstelling duurt van donderdag 14- t/m zondag 31augustus 2008 en is geopend van 11.00-17.00 uur. Adres: Hoger Einde Zuid 22 (tegenover Paardenburg)

Bereikbaar met tram 5 of 51 richting Amstelveen, halte Oranjebaan, dan bus 125 of 175 naar de Dorpsstraat.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.