Bijgewerkt: 1 december 2022

Ouder-Amstel tegen golfbaan

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Amstelveens Weekblad
11-07-2007

De gemeente OuderAmstel is het niet eens met de plannen van Amstelveen voor de aanleg van een golfbaan in de Bovenkerkerpolder. Burgemeester en Wethouders maken officieel bezwaar.

Er gaat een bezwaarschrift naar Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, die in een herziening van het streekplan de golfbaan mogelijk willen maken. Verder willen Burgemeester en Wethouders van Ouder-Amstel hun bezwaren ook toelichten tijdens een mondelinge hoorzitting in september 2007.

,,Wij hebben in het verleden samen met Amsterdam, Amstelveen, Abcoude en Uithoorn een koers uitgezet over de toekomst van Amstelland,” zegt wethouder Will Pieterman van Ouder-Amstel. ,,Daarbij hebben wij afspraken gemaakt over het behoud van de cultuurhistorische waarden van het landschap.

Een golfbaan wijzigt de verkaveling van het landschap en is met die afspraken in strijd. De groene scheg tussen de bebouwing van Amstelveen en de Amstel is ook maar erg smal.” Pieterman vindt dat Amstelveen met de aanleg van de golfbaan die afspraken schendt.

De wethouder noemt ook de komst van bebouwing op de golfbaan als bezwaar, alsmede lichtvervuiling. De ontwerpherziening ligt ter inzage tot en met 13 augustus 2007. Tot die tijd kan iedereen zijn of haar mening er over geven.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.