Bijgewerkt: 7 december 2021

Overgang welzijnswerk van Cardanus gaat moeizaam

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
09-12-2013

SP wil fiasco voorkomen bij overname welzijnswerk door AanZ-Amstelveen

Het wordt steeds duidelijker, dat de overgang van het welzijnswerk van Cardanus door AanZ met de nodige problemen gepaard gaat. Vrijwilligers, medewerkers, gebruikers van wijkcentra zijn onrustig. De SP wil, dat de gemeente en AanZ hun verantwoordelijkheid nemen om deze problemen uit de wereld te helpen.

De SP stelde in de raadsvergadering van 6 november 2013 al vragen over de huurders en medewerkers van de wijkcentra. De wethouder herkende toen de signalen niet en verzekerde, dat AanZ de tender en de CAO welzijn voor medewerkers volgt en de huurders en vrijwilligers informeert. Zo niet, zou de wethouder AanZ hierop aanspreken. Inmiddels zijn de nodige brieven over en weer gegaan, maar concrete oplossingen nog niet in zicht. Er is nog steeds veel onrust, met name in De Meent.

Vrijwilligers van De Meent melden zich bij de SP met hun zorgen, terechte zorgen die de SP onderschrijft. Helaas zijn we in een situatie terecht gekomen die de SP niet wilde. De subsidietender laat ruimte voor interpretatie en voor je het weet, is er onenigheid tussen AanZ en de gemeente wat er beloofd is en bedoeld is en raken we op het pad van juridische haarkloverij, waar niemand beter van wordt.

adriaans Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Patrick Adriaans, raadslid van SP-Amstelveen tijdens de raadsvergadering op 6 november 2013


De SP roept de partijen op om over hun schaduw heen te stappen en samen te zoeken naar oplossingen met draagvlak. Raadslid Patrick Adriaans: “Het heeft geen zin om in het verleden te duiken, of over en weer te beschuldigen, of te wijzen naar elkaar. Er is een gedeeld belang en dat is goed welzijnswerk voor Amstelveen. Daar moeten we naar streven. Dus mogen de gemeente en AanZ samen zoeken naar creatieve oplossingen voor de problemen, met oog voor de medewerkers en de vrijwilligers.”

Omdat de zaak zo urgent is, zal de SP in de raadsvergadering van 11 december 2013 de wethouder vragen, of deze bereid is om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Patrick Adriaans: “Voor mij, als raadslid, is wethouder Raat het aanspreekpunt. Dat neemt niet weg, dat ook AanZ moet laten zien, dat zij oog hebben voor de Amstelveense situatie, en wij ook hen oproepen om niet alleen vanuit een zakelijke, maar ook een Amstelveense kant naar de materie te kijken.”

De SP zal vrijwilligers en medewerkers blijven steunen in hun strijd voor een goed welzijnswerk in Amstelveen. Het gaat ten slotte om ONS welzijnswerk. Deze steun zal er zijn in de raad, maar zo nodig ook buiten de raad.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.