Bijgewerkt: 4 december 2023

Partij van de Arbeid 60 jaar

Nieuws -> Politiek

Bron: Pvda-Amstelveen / Amstelveenweb.com
12-02-2006

‘Hier de Partij van de Arbeid!’ Met deze woorden van Willem Banning werd op 9 februari 1946 de PvdA opgericht in de grote zaal van het Krasnapolsky in Amsterdam.

Willem Banning
(IISG collectie - 1933)

Willem Banning (1888-1971)


De partij was een fusie van de SDAP, CDU, VDB en enkele leden van de Christelijk Historische Unie en wilde gaan strijden voor een samenleving, waarin de individuele mens zich zou kunnen ontplooien in verbondenheid met dienstbaarheid aan de samenleving.
PvdA-Amstelveen heeft het 60-jarig bestaan van de partij op een leuke manier gevierd. Lijsttrekker Gerben Drost en kandidaat wethouder Yeter Tan bezochten het oudste PvdA lid in Amstelveen, de heer A.J. van Harn in zorgcentrum ’t Huis aan de Poel, van de Stichting Brentano.

Arie van Harn is afkomstig uit Venhuizen/Hem en werd op 16-jarige leeftijd lid van landarbeidersbond. Van die vereniging was hij toen het jongste lid. Van Harn is een opgewekt mens, ook al heeft hij het in zijn leven beslist niet gemakkelijk gehad. Nu geniet hij van zijn dagen in het Huis aan de Poel met allen die hem lief zijn.

Van Harn was in het verleden zeer actief in verkiezingscampagnes voor de partij, maar nu niet meer. Hij werd door zijn medebewoners uitbundig gefeliciteerd met zijn jarige partij.

In Amstelveen zijn nog dertien PvdA-leden vanaf het eerste uur lid. Ook zij ontvangen dezer dagen uit handen van een bestuurslid of fractielid de speciale herdenkingsspeld.

PvdA speld 60 jaar
(eigen collectie - 2006)

De Pvda speld

PvdA taart 60 jaar
(eigen collectie - 2006)

De feestelijke Pvda taart


Drost en Tan gaven een taart, bloemen en een bijzondere speld aan de jubilaris. Later kwam burgemeester Jan van Zanen ook langs en feliciteerde de heer van Harn met zijn opmerkelijke “verjaardag”.

Yeter Tan, Gerben Drost en van Harn
(eigen collectie - 2006)

Kandidaat wethouder van de PvdA-Amstelveen Yeter Tan en lijsttrekker Gerben Drost feliciteren de heer van Harn Gerben Drost en van Harn
(eigen collectie - 2006)

De heer van Harn krijgt de PvdA-speld van Gerben Drost Yeter Tan, Gerben Drost en van Harn
(eigen collectie - 2006)

De drie generatie PvdA-ers Burgemeester Jan van Zanen en van Harn
(eigen collectie - 2006)

Ook burgemeester van Amstelveen, Jan van Zanen, feliciteerde de "jubilaris"Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.