Bijgewerkt: 28 november 2021

Paul Rosenmöller wordt de lijsttrekker van GroenLinks in de Eerste Kamer

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks
21-11-2018

Oud-partijleider Paul Rosenmöller wordt de lijsttrekker van GroenLinks voor de verkiezingen voor de Eerste Kamer. Dat maakt GroenLinks bekend. Op 21 november 2018 publiceerde de partij de voordrachten van de kandidatencommissies voor de lijst van de Eerste Kamer en het Europees Parlement. Op kandidaten.groenlinks.nl staat een uitgebreid overzicht van alle kandidaten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Paul Rosenmöller bezocht het Amstelveen College op 7 november 2018 als voorzitter van de Voortgezet Onderwijsraad


Ook oud-Tweede Kamerleden Kees Vendrik en Farah Karimi zijn kandidaat voor de Senaat. In augustus is Bas Eickhout door de leden al gekozen als lijsttrekker voor de Europese Verkiezingen. Senator Tineke Strik is nummer twee op de lijst voor het Europees Parlement. Jesse Klaver: 'Met Paul Rosenmöller keert één van de beste debaters van Nederland terug op het Binnenhof. Ik ben heel blij dat we Paul, met al zijn opgebouwde kennis en ervaring, bereid hebben gevonden terug te keren in de actieve politiek. Met hem hebben we een gedreven en gezaghebbende lijsttrekker voor de Eerste Kamer.'

Partijvoorzitter Jeroen Postma is trots op de lijsten die vandaag zijn gepresenteerd: 'De kandidatencommissies hebben twee mooie lijsten samengesteld: we halen de beste mensen uit onze partij naar Den Haag en Brussel. Vandaag presenteren we een prachtige mix van aansprekende nieuwe gezichten en politieke zwaargewichten.' De lijsten worden vastgesteld door de leden van GroenLinks in een online referendum. Van 23 november tot en met 2 december kunnen leden stemmen, op 4 december 2018 wordt de definitief vastgestelde lijst bekend gemaakt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS