Bijgewerkt: 4 december 2022

Peter Bieri en Ursul de Geer in de bibliotheek van Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Bibliotheek Amstelland
26-10-2012

Vrijdag 23 november 2012 vindt een unieke ontmoeting plaats in de bibliotheek aan het Stadsplein van Amstelveen met een beroemde schrijver en zijn werk. Door de samenwerking van de bibliotheek en boekhandel Venstra is het gelukt om Ursul de Geer, Peter Bieri alias Pascal Mercier te laten interviewen. Ook wordt er door beiden voorgedragen en voorgelezen.

Ursul de Geer legt vanavond uit, wat de overeenkomsten zijn tussen Pascal Mercier en Peter Bieri. Daarna stelt Ursul de Geer Peter Bieri vragen over 'Nachttrein naar Lissabon', 'Hoe willen wij leven' en ander werk van deze auteur.

Bieri Amstelveen
(Foto Isolde Ohlbaum - 2012)

Peter Bieri is een Zwitsers filosoof en schrijver


Ursul de Geer is op dit moment bezig met een toneelbewerking van 'Nachttrein naar Lissabon' en op zondag 25 november 2012 geeft het Nationaal Toneel een voorstelling, waarin ze een aantal scènes uit het boek spelen. Peter Bieri leest voor en Ursul de Geer speelt een of meerdere scènes uit Nachttrein naar Lissabon. Daarna is er ruimte voor vragen uit het publiek gevolgd door de boekverkoop en signeersessie.

de geerAmstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2012)

Jhr. Ursul Philip de Geer acteur, regisseur en televisiemaker


De voertaal is deze avond voornamelijk Engels. Peter Bieri leest voor in het Duits en Ursel de Geer speelt de scènes uit 'Nachttrein naar Lissabon' in het Nederlands. Vrijdag 23 november - 20.15 – 22.00 uur - Stadsplein - Prijs: € 12,50 - Pashouders: € 10,00 - voortverkoopkorting € 1,- Adres: Bibliotheek Amstelveen Stadsplein 102

Pascal Mercier, pseudoniem van Peter Bieri, (1944) is een Zwitsers filosoof en schrijver van romans. Hij is als hoogleraar filosofie verbonden aan de Vrije Universiteit Berlijn. Hij studeerde filosofie in Londen en Heidelberg.

Jhr. Ursul Philip de Geer (1946) is een Nederlands acteur, regisseur en televisiemaker. De Geer werd geboren in de adellijke familie De Geer als zoon van kunstschilder jhr. Louis de Geer (1911-2009) en Maria Elisabeth Anna van der Tak (1910-2001).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.