Bijgewerkt: 15 juni 2024

Peter Bot wordt lijsttrekker van Burgerbelangen Amstelveen in 2018

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
09-11-2017

Peter Bot wordt de lijsttrekker voor Burgerbelangen Amstelveen (bbA) voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Het bbA-bestuur draagt Peter voor op de ledenvergadering van 14 december 2017, waar de definitieve lijst wordt vastgesteld. BbA vindt Peter de ideale kandidaat-lijsttrekker, mede gezien de wijze, waarop hij invulling geeft aan zijn succesvol wethouderschap en in die functie altijd heel open en toegankelijk is voor alle Amstelveners.  Als wethouder is hij nu verantwoordelijk voor o.a. Ruimtelijke Ordening, Duurzaamheid, Sport en Milieu en Energie.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2017)

Peter Bot (BBA) wethouder Ruimtelijke ordening, Sport, Duurzaamheid, afvalbeheer, milieu en energie


Op de ledenvergadering van 14 december presenteert bbA ook de kieslijst. BbA is trots een team van kandidaten te kunnen presenteren met ervaring als raadslid, burgerraadslid en fractieondersteuning. In willekeurige volgorde noemen wij het huidige raadslid Ewa Petiet , de burgerraadsleden Jacqueline Solleveld en Daniëlle de Kluijver en fractiemedewerker Ruud Kootker. Bij dit team hebben zich twee nieuwe kandidaten aangesloten. Allereerst is, dat Marga van Herteryck, voorheen gewaardeerd raadslid voor het CDA-Amstelveen, die besloten heeft de bbA gelederen te komen versterken. Nieuw is ook Henk Heuvingh, buiten de politiek tot voor kort onder andere bekend als voorzitter van AMVJ/Martinus.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Jitze Bakker fractievoorzitter van BBA tijdens de raadsvergadering op 8 november 2017


De huidige fractievoorzitter Jitze Bakker zal na de verkiezingen niet meer terugkeren in de raad. Door zijn nieuwe maatschappelijke functie is de combinatie van zijn werk met het zeer intensieve raadswerk in Amstelveen helaas niet meer mogelijk. Burgerbelangen Amstelveen heeft begrip voor de beslissing van Jitze, maar betreurt het, dat een goede, deskundige en toegewijde collega de politiek gaat verlaten. Jitze zal, met de verve die wij van hem gewend zijn, tot en met de raadsverkiezingen van maart de fractie blijven leiden.

De definitieve kieslijst wordt uiteraard vastgesteld tijdens de ledenvergadering van 14 december, maar het bestuur van bbA is er van overtuigd met deze lijsttrekker en kandidaten voor de gemeenteraad tijdens de komende verkiezingen hoge ogen te kunnen gooien.

Marga van Herteryck terug in de politiek voor bbA

Marga van Herteryck, voormalig CDA-Amstelveen coryfee, komt terug in de politiek. Acht jaar lang was zij in de periode 2006 - 2014 een actief gemeenteraadslid en maakte deel uit van de raadscommissie Burgers en Samenleving. Nu komt zij terug op de kieslijst van Burgerbelangen  Amstelveen (bbA). Die kieslijst wordt op de ledenvergadering van bbA op 14 december 2017 definitief.

Foto Amstelveen
(Foto Chris Smeenk - 2017)

Marga van Herteryck, wordt raadslid van BBA in 2018


Marga van Herteryck trok zich vier jaar geleden terug uit de politiek. Ze wilde meer tijd vrijmaken voor haar gezin. Wel heeft zij in die tijd altijd een vriendschappelijk contact onderhouden met diverse leden van bbA. 'Ik vond het wel een warme club' - zegt zij. 'Maar ook in mijn raadsperiode heb ik altijd goed met de mensen van bbA kunnen samenwerken. Dus toen ik gevraagd werd, of ik belangstelling had voor een plaats bij bbA heb ik ja gezegd. Ik vind het leuk om me met echt lokale politiek bezig te houden'. Marga van Herteryck is insolvency (regelingen voor het financieel onvermogen van ondernemingen en particulieren) medewerker bij het advocatenkantoor Florent in Amsterdam.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.