Bijgewerkt: 12 juni 2024

Pim van der Wel exposeert in Galerie 'Het Oude Dorp'

Nieuws -> Cultuur

Bron: Pim van der Wel / Lidy leegstra
01-04-2014

In april en mei 2014 exposeert Pim van der Wel uit Burgh-Haamstede kleine aquarellen van schapen, kippen en andere boerderijdieren in Galerie 'Het Oude Dorp' in Amstelveen. Van der Wel heeft jarenlang lessen gevolgd in verschillende tekentechnieken, zoals potlood, pen, linosnede en aquarel. Sinds 1994 werkt hij alleen nog met aquarelverf en linosnede.

Foto Amstelveen
(Bron Pim van der Wel - 2014)

Pim van der Wel: Lammetjes - aquarel


Hij maakt veel aquarellen van de dieren, die horen bij het Hollandse landschap. En daarnaast huisdieren als katten en honden. Het tonen van licht en glans, plooien en rimpels. Het dier zelf met een eigen individuele karakteruitdrukking is fascinerend.

In de afgelopen jaren heeft hij geëxposeerd op de Kunstschouw van Schouwen-Duiveland, in landbouwmusea in Dreischor en De Luttenberg (Ov) en bij galeries in Hamburg, Rotterdam en Sneek. Sedert 2001 heeft hij ook enkele keren met veel succes zijn werk getoond bij Galerie ‘het Oude Dorp’. Op dit moment is hij ook bezig met een serie linosneden met portretten gebaseerd op 18e eeuwse Japanse houtsneden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.