Bijgewerkt: 29 februari 2024

Platform C-Amstelveen bestaat 5 jaar

Nieuws -> Cultuur

Bron: Platform C-Amstelveen/Amstelveenweb
02-02-2023

Het jaar 2023 begint voor ons bijzonder: wij vieren ons vijfjarig bestaan! Speciaal hiervoor is er een logo ontworpen, dat u het gehele jaar overal zult zien – meldt Platform C in haar laatste Nieuwsbrief.

Foto Amstelveen
(Bron Platform C - 2023)

Het jubileumlogo van Platform C-Amstelveen

Dit jubileumjaar starten we ook met ander goed nieuws, want wij hebben het kwaliteitskeurmerk van onze branche behaald. Ook nieuw is de fris ingerichte nieuwe bezoekersruimte op de derde etage, u bent van harte welkom daar een kijkje te nemen. Natuurlijk zijn er het komend voorjaar weer veel nieuwe cursussen te volgen, staat er een Open Dag op stapel, evenals vele andere evenementen voor alle bewoners van Amstelveen. Wij nodigen u graag uit verder te lezen! 

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Directeur Marcel Jansen begeleidt Maaike Veeningen wethouder Cultuur naar het regenboog zebrapad, waarvandaan de wandeling naar het podium begint

Platform C-Amstelveen werd in 2017 opgericht als overkoepeling van de bestaande Muziek- en Dansschool Amstelveen, Volksuniversiteit Amstelland en Kunstuitleen Amstelveen. In 2019 gaven maatschappelijke en financiële omstandigheden aanleiding om de doelstellingen bij te stellen. Dat heeft in 2022 geresulteerd in een meer geconcentreerd en op de markt gericht cursusaanbod van op het gebied van muziek, dans, talen, erfgoed en creativiteit, en een verbreding van de projecten gericht op cultuurparticipatie – onder meer in het onderwijs, in wijkcentra en voor specifieke doelgroepen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het moment suprême de naam van de nieuwe culturele instelling van Amstelveen wordt bekend gemaakt door wethouder Maaike Veeningen en directeur Marcel Jansen

Muziek- en Dansschool Amstelveen, Volksuniversiteit Amstelland en Kunstuitleen Amstelveen hielden op zaterdag 9 september 2017 Open Dag. Maaike Veeningen (D66) wethouder Cultuur en Marcel Jansen directeur van de drie culturele instellingen, kwamen samen op het Stadsplein, waar vanaf het Regenboog zebrapad Marcel Jansen, Maaike Veeningen begeleidde naar het podium voor het gebouw van de culturele instellingen.

Deze wandeling ging gepaard met het krachtige geluid van een samengestelde drumband. Om de stoet nog meer te laten opvallen, liepen twee 'Bloemendames' op stelten voor en achter de stoet. Lees opnieuw onze reportage uit 2017 hier.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.