Bijgewerkt: 26 mei 2024

Poëziecafé special met schrijver Rodaan Al Galidi in Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Bibliotheek Amstelland
24-09-2018

Schrijver Rodaan Al Galidi draagt op donderdag 27 september 2018 in Venstra Café voor uit zijn nieuwste dichtbundel 'Neem de titel serieus' ter gelegenheid van de start van een nieuw Poëziecafé seizoen. Het poëziecafé wordt sinds september 2014 georganiseerd door Boekhandel Libris Venstra en de Bibliotheek Amstelland en vindt elke laatste donderdagavond van de maand plaats.

Naast thema’s als liefde en eenzaamheid, die Rodaan Al Galidi (1971) vaak terug laat komen in zijn gedichten, gaat deze bundel vooral over relaties. De relatie van de ene mens tot de ander, van de mens tot zijn ouder, tot zijn familie, tot de maatschappij, tot de wereld. Van de mens tot zichzelf, van het hoofd tot het hart, van de droom tot de nachtmerrie. En dat alles ook vooral andersom. Neem de titel serieus geeft een poëtische dimensie aan iets wat helemaal niet poëtisch is: het dagelijks leven.

Foto Amstelveen
(Foto Serge Ligtenberg - 2018)

Rodaan Al Galidi (1971) is een Nederlandse schrijver van Iraakse afkomst. Als opgeleid ingenieur ontvluchtte hij zijn geboorteland Irak en kwam in 1998 naar Nederland. Al Galidi schrijft zowel proza als poëzie in het Nederlands, een taal die hij zelf onderwees


Rodaan Al Galidi is schrijver en dichter. Neem de titel serieus is zijn negende dichtbundel. Hij publiceerde zes romans, waaronder in 2016 het zeer succesvolle Hoe ik talent voor het leven kreeg. In 2017 verscheen de verhalenbundel Duizend-en-een nachtmerries. De bundel De herfst van Zorro (2007) stond op de shortlist van de VSB Poëzieprijs, evenals Koelkastlicht (2016). De roman Dorstige Rivier (2009) stond op de shortlist van de BNG Nieuwe Literatuurprijs en De autist en de postduif (2011) werd bekroond met de prestigieuze Europese Unie Prijs voor de Letteren.

Poëziecafé special met Rodaan Al Galidi. Donderdag 27 september 2018, van 19.00 tot 21.30 uur in Venstra Café. Een kaartje kost € 5,- en is te verkrijgen via www.debibliotheekamstelland.nl Rodaan Al Galidi draagt voor tussen 19.00 en 20.30 uur in het Venstra Café. Aansluitend is er gelegenheid voor eigen voordracht.  Aanmelden via info@debibliotheekamstelland.nl  o.v.v. poëziecafé.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.