Bijgewerkt: 26 november 2022

Politie invallen in drie bloemenbedrijven in Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Politie NL
26-03-2015

Aalsmeer - De politie en de FIOD hebben donderdagochtend 26 maart 2015 samen invallen gedaan in drie bloemenbedrijven in Aalsmeer en zes woningen in Aalsmeer, Amsterdam, Kudelstaart en Rijsenhout. De doorzoekingen maken deel uit van een opsporingsonderzoek naar verdachten van grootschalige oplichting van bedrijven, heling, witwassen, faillissements-en btw-fraude. Een persoon is aangehouden vanwege vuurwapenbezit.

Onderzoek

De politie, de FIOD en het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) hebben onderzoek gedaan naar oplichtingspraktijken bij bedrijven op de bloemenveiling in Aalsmeer. Bij de opsporingsinstanties is een aantal aangiften van oplichting, verduistering en valsheid in geschrifte binnengekomen.

Bloemen en chocolade

Uit onderzoek blijkt, dat de oplichters vanuit hun bloemenbedrijven grote partijen bloemen bestellen, maar deze vervolgens uiteindelijk niet betalen. De criminelen laten hun bedrijven na ontvangst van de leveringen failliet gaan. Hierdoor blijven de bloemenleveranciers achter met schadeposten, die in de duizenden euro's lopen. Bovendien kunnen de verdachten in verband worden gebracht met het helen van een enorme partij pallets met dozen vol chocolade.

Bij de doorzoeking van de zes woningen en de drie bedrijven donderdag, zijn financiële administratie, tienduizenden euro's, een vuurwapen, munitie en een hoeveelheid gestolen chocolade inbeslaggenomen. Ook zijn een bankkluis, postbussen en garageboxen doorzocht. Vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht. Om de omvang van de oplichtingszaak in beeld te kunnen brengen, zal eerst uitgebreid administratief onderzoek worden gedaan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.