Bijgewerkt: 4 maart 2024

Politiek geheugensteuntje

Nieuws -> Politiek

Bron: Hans van Zanten
22-02-2010

Graag wil een inwoner van Amstelveen het volgende op het hart drukken. De afgelopen vier jaar hebben VVD, PvdA en CDA deze gemeente geregeerd. Of dat een succes was, zal op 3 maart blijken, als we naar de stembus mogen.

Graag geef ik uw lezers nog een relaas over de afgelopen periode als geheugensteuntje. Deze drie partijen vinden het normaal, dat je 15 miljoen euro van ons geld over de balk gooit in IJsland en gewoon doorgaat als VVD-wethouder. Het gemeenschapsgeld is wel weg.

Miljoenen klotsten tussen de bureaus zei de VVD nog in 2006! Wat is daar van over? Bovendien is het opportunisme bij de VVD aan de orde van de dag. Keihard in de krant de ondertunneling van de A9 ter discussie te stellen en dan als het om gaat, als VVD zeggen dat je geen krant leest, geen e-mail leest en de A9-ondertunneling toch wèl wenst.

Dat heet mensen voor de gek houden in gewone mensentaal. De VVD zit op 4 jaar na, 52 jaar in het bestuur van deze gemeente. De PvdA had een wel heel slecht samenwerkend 'team' als we de eigen bestuurders mogen geloven in hun eigen verklaringen. De PvdA heeft voor de scholen en scholieren tot nu toe weinig goeds weten te brengen.

Allemaal loze beloftes, grootse plannen en kretologieën: 'onverkort' bouwen van scholen heet het sinds kort. Wanneer en hoe, dat is natuurlijk van latere zorg ('na ons de zondvloed'). Ondertussen zitten kinderen in erbarmelijke omstandigheden. De PvdA probeert keer op keer groene plekken te bebouwen in Amstelveen.

En passant is Randwijck met De Laagte ontdaan van zijn wijkcentrum zonder adequate oplossing. De PvdA is verder verantwoordelijk voor het 'pappen en nat houden' beleid voor het jongerenwerk. Zo wordt  heel veel geld verkwist. Allemaal jaren lang gesteund door VVD, PvdA en CDA! Nadat PvdA-wethouder Yeter Tan moest sneuvelen, heeft opvolger Dolf Veenboer geen echte oplossingen geboden anders dan mooipraterij.

Het CDA zit samen met de PvdA 65 jaar in het bestuur van Amstelveen. Ondanks de knappe kop van Jan-Willem Groot, is hij niet in staat goed met wijkplatforms om te gaan. Deze CDA-wethouder was verantwoordelijk voor 4 miljoen euro verkwisting aan Casema en kon gewoon blijven zitten.

Het zijn zaken die deze partijen misschien niet graag willen lezen, zo vlak voor verkiezingen. Maar het is tijd om deze partijen met pensioen te sturen. Deze feiten willen de politieke partijen uw lezers doen vergeten, maar de kiezer is ze niet vergeten! Ze waren te lezen in de kranten van de afgelopen jaren. Tenslotte: ga wel stemmen, anders stemmen andere mensen voor u!

Hans van Zanten, Amstelveen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.