Bijgewerkt: 4 december 2021

Politiek stelt meer eisen aan McDonalds aan de Zijdelweg

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen en OCA
10-09-2013

CDA-Amstelveen en OCA zijn verbaasd, dat het College van Amstelveen de Startnotitie McDonalds a/d Zijdelweg in vrijwel ongewijzigde vorm weer aan de gemeenteraad als raadsvoorstel heeft aangeboden. Dit ondanks het feit, dat de gemeenteraad in mei 2013 een duidelijk signaal had afgegeven, dat er onvoldoende rekening gehouden was met de omwonenden en er naar een andere locatie gezocht moest worden.

jonker Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Ben Jonker, fractievoorzitter van CDA-Amstelveen


Elke andere locatie was evenwel niet acceptabel voor McDonalds. McDonalds wil openblijven tot middernacht. Als alle overige gelegenheden in Amstelveen en Uithoorn dicht zijn, heeft de praktijk uitgewezen, dat met name de jongeren dan richting McDonalds zullen gaan. De kans is groot, dat het een hangplek wordt. Gevolg is een behoorlijke verstoring van de nachtrust voor de omwonenden.

Fokkink Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Henk Fokkink, fractievoorzitter van Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA)


CDA en OCA begrijpen niet, dat het College de belangen van McDonalds zwaarder laat wegen dan de belangen van de omwonenden. Om die reden komen CDA en OCA met een amendement, waarbij de sluitingstijd ’s avonds op 21.00 uur wordt vastgesteld en de openingstijd zondagochtend op 12.00 uur. Verder mag het geluidsniveau door de komst van de McDonalds niet toenemen. CDA en OCA blijven zich inzetten om bij een afweging van belangen ook rekening te houden de burgers.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.