Bijgewerkt: 7 december 2021

Politiek wil 100.000 euro extra voor aanpak woninginbraken in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: D66- en VVD-Amstelveen
04-11-2013

D66- en de VVD-Amstelveen vinden, dat de gemeente de woninginbraken in Amstelveen moet gaan aanpakken. Het afgelopen jaar is het aantal woninginbraken gestegen. Inmiddels heeft zeker 1 op de 20 woningen met een inbraak te maken gehad.

inbraak Amstelveen
(Bron D66-Amstelveen - 2013)

De afgelopen jaren varieerde het aantal inbraken in Amstelveen van 500 tot 800 per jaar


De partijen zullen een voorstel indienen om jaarlijks 100.000 euro extra vrij te maken voor het tegengaan van woninginbraken. D66 en de VVD willen het  geld vooral besteden aan  preventiemaatregelen.  De partijen stellen daarom een regeling voor waarbij de gemeente samen met de inwoners grootschalig raamhefbomen, anti-inbraakstrips, of alarminstallaties inkoopt en deze samen financiert.

berkhout Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Frank Berkhout, raadslid van D66-Amstelveen


Inbraken een groot probleem in Amstelveen

De afgelopen jaren varieerde het aantal inbraken in Amstelveen van 500 tot 800 per jaar. Op 1 september 2013, vier maanden voor het einde van het jaar, waren er al bijna 500 inbraken gepleegd. De VVD en D66 vinden het de hoogste tijd voor extra actie op dit terrein. D66-raadslid Berkhout:

‘De politie en de burgemeester werken hard aan de bestrijding van woninginbraken. Met deze extra financiële steun  zetten wij in op betere beveiliging van Amstelveense huizen. De afgelopen jaren is meer dan 5% van de Amstelveense huishoudens geconfronteerd met een woninginbraak. We moeten niet alleen de inbrekers pakken, maar het hen ook een stuk moeilijker maken om überhaupt binnen te komen.’

noomen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Kees Noomen, fractievoorzitter van VVD-Amstelveen


Wijkgerichte preventiemiddelen

VVD en D66 stellen voor om de extra gelden te gebruiken voor inbraakpreventie. Door het aanmoedigen van het gebruik van raamhefboompjes, anti inbraakstrips en alarminstallaties kan de inbraakgevoeligheid van woningen worden verminderd. De partijen willen bovendien dat de gemeente inwoners er van bewust maakt dat een betere beveiliging van hun woning helpt woninginbraken te voorkomen.

‘In wijken waar de meeste inbraken plaatsvinden moet wat ons betreft nog gisteren worden begonnen inbraakpreventie. Door als gemeente inwoners proactief te wijzen op middelen om huizen beter te beveiligen kan een eerste stap in de goede richting worden gezet.’ Aldus VVD-fractievoorzitter Noomen. D66 en de VVD willen, dat het college nog voor het einde van dit jaar met concrete voorstellen komt om de bestrijding van woninginbraken te intensiveren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.