Bijgewerkt: 28 november 2021

Politieke partij VoorNederland is ook in Amstelveen actief

Nieuws -> Politiek

Bron: Chris G. de Veth
27-12-2016

De nieuwe politieke partij VoorNederland is ook in Amstelveen actief. De Tweede Kamerleden Louis Bontes en Joram van Klaveren zijn de grote steunpilaren van deze nieuwe klassiek-liberale partij. Onlangs werd de partij versterkt met Jan Roos. Roos mede bekend van het Oekraïne-referendum heeft zich als lijsttrekker beschikbaar gesteld. De partij bezit op dit moment landelijk meer dan 1500 leden en groeit nog steeds.

Vooral het huidige kabinetsbeleid baart de partij ernstige zorgen en heeft daarvoor een eigen sterk programma samen met leden beschreven. Dit verkiezingsprogramma is te lezen op de website van VNL. Om aan de komende verkiezingen – maart 2017 –  in Amstelveen deel te nemen is een plaatselijk steunpunt ingericht. Sympathisanten kunnen lid worden van deze partij en/of zich als vrijwilligers aanmelden. De te formeren teams zullen vanaf januari tot maart de plaatselijke bevolking informeren over de hoofdpunten van het beleid. En natuurlijk stemmen op deze partij is een must om dit programma uit te voeren. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de e-mail: amstelveen@vnl.nu en worden daarna uitgenodigd om aan de verkiezingscampagne deel te nemen. Lees ook het verkiezingsprogramma 2017-2021 van VNL (pdf 14 pagina’s)

VoorNederland?

De Groep Bontes/Van Klaveren is een fractie in de Nederlandse Tweede Kamer die sinds 15 april 2014 actief is en als VoorNederland (VNL) wil meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017. De Groep Bontes/Van Klaveren kwam tot stand toen de Tweede Kamerleden Louis Bontes en Joram van Klaveren, die zich hadden afgescheiden van de fractie van de PVV en enige tijd twee eenmansfracties vormden, besloten samen een fractie te vormen. Van Klaveren kwam eerder al prominent in het nieuws met ideeën voor een eigen politieke partij en als mogelijk kandidaat voor het burgemeesterschap in Almere, een van de twee gemeenten, waar de PVV vertegenwoordigd wordt in de gemeenteraad (de tweede is in Den Haag).

Met de partij VoorNederland (VNL), die zich met conservatieve, liberale en rechtse opvattingen profileert als 'hét alternatief voor het gat op rechts', positioneren de oprichters zich rechts van de VVD en op sociaal-economisch vlak eveneens rechts van de Partij voor de Vrijheid (PVV).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS