Bijgewerkt: 18 mei 2024

Politieke partijen in Amstelveen ongerust over de komende bouwprojecten

Nieuws -> Politiek

Bron: Ouderen Combinatie Amstelveen
30-11-2016

In een onlangs gehouden gesprek met verschillende horeca eigenaren in het Stadshart Amstelveen, waar de fractievoorzitters van het CDA, OCA, SP en Groen Links bij aanwezig waren, hebben zij hun ongerustheid uitgesproken over de eventuele samenval van de verschillende op stapel staande projecten, zoals onder andere de verbreding van de A9 ,de vervanging van de metro in een tram en het opwaarderen van het Stadshart door het bouwen van een overkapping tussen de twee gedeeltes van het winkelcentrum een zogenoemde wintertuin.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Cor Spinhoven fractievoorzitter van OCA


De horeca en ook andere ondernemers houden hun hart vast als het in de praktijk zou blijken, dat deze geplande projecten samen zouden vallen. Zij zien de ellende al voor zich, de klanten zullen het winkelcentrum gaan meiden, de ondernemers vragen zich af hoe het een en ander zich zal gaan verhouden tot hun klandizie. Leegstand ligt op de loer, je kan op de faillissementen wachten, de Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA) wil het volgende idee aandragen, misschien is er een mogelijkheid om een tijdlijn op te stellen, waardoor er meer duidelijkheid zal ontstaan, hoe het een en ander tot stand zal gaan komen en er geen overlapping plaats zal gaan vinden.

Om een nog inzichtelijker beeld van alle werkzaamheden te krijgen verzoekt de OCA de wethouder om in samenspraak met Unibail-Rodamco te komen tot enige verhelderende bijeenkomsten om in ieder geval de ondernemers precies op de hoogte te houden van de plannen en de voortgang en dit liefst in overleg met een delegatie van deze ondernemers te bespreken, en hen daarin ook te betrekken. En deze gesprekken niet via de winkeliersvereniging VCP er laten verlopen.

Met vriendelijke groet, Cor Spinhoven fractievoorzitter van OCA.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.