Bijgewerkt: 27 november 2021

Politieke partijen over het parkeerbeleid in het Stadshart

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD, BBA, CDA, OCA en CU GL Amstelveen
25-01-2011

Geld bijleggen van iedereen niet correct

Het parkeerbeleid van de gemeente Amstelveen wordt weer kostendekkend. Jarenlang was het niet kostendekkend en betaalde de rest van Amstelveen mee voor het betaald parkeren in het Stadshart. VVD, BBA, CDA, GroenLinks OCA en CU begrijpen de reacties van betrokkenen.

De partijen begrijpen ook, dat het lastig is dat er een aantal verhogingen wordt doorgevoerd in de tarieven, maar de tarieven waren niet kostendekkend. Bovendien worden minima ontzien als het gaat om bezoekersparkeren.

Met name de bewoners- en bezoekersvergunningen waren niet kostendekkend. Uitgaande van kostendekkendheid hadden de tarieven hiervan al veel eerder verhoogd moeten worden. De bedrijfsvergunningen waren meer dan kostendekkend, en dat is de reden dat deze verlaagd zijn. Doordat het op straatparkeren eveneens meer dan kostendekkend is, kan de vergunningenleges circa 25 euro per vergunning lager zijn

Aan het systeem is niets veranderd; de gemeenteraad heeft (met een unaniem raadsbesluit) de systematiek gehanteerd zoals die in kostendekkendheid gebruikelijk is. Bovendien roepen de partijen het college op te blijven zoeken naar mogelijke kostenreducties in de exploitatie.

Als bewoners met voorstellen komen om met gelijkblijvende opbrengsten en een andere eerlijke verdeling van de parkeerlasten in te voeren, dan staan VVD, BBA, CDA, OCA, GL en CU daar open voor om na te gaan, of dit in de toekomst te realiseren valt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS