Bijgewerkt: 23 maart 2023

Privacy: Koreaanse kunst bij Canvas Art

Nieuws -> Cultuur

Bron: Canvas Art / Amstelveenweb
08-09-2008

In de late jaren van 1940 zei Greenberg: "de ezel schilderij is nu dood." Tot in de jaren 1990, de periode waarin de media art was doorgeraasd over de hedendaagse kunstwereld, hebben we zijn profetie ervaren, als een realiteit. Alternatieve Space LOOP, die werd opgericht in 1999 in Seoul, ondersteunde en getrachte de schilderkunst te stimuleren via haar Group Exhibitions 1 en 2.

Korea Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Ahn Doojin: Do Remember 2007 (230 x 270 cm, acrylic on canvas)


Loop is een van de vier alternatieve ruimtes die ontstaan in hetzelfde jaar in Seoul, Korea. Als een onafhankelijke non-profit organisatie, gaf ruimte ook voor de financiering van zowel overheid als particuliere sector. Loop is vooral gericht op het communiceren met het publiek en de ondersteuning van jonge kunstenaars van verschillende kunstvormen, zoals beeldende kunst, film, muziek en optredens.

De ironie wil dat vandaag de dag in 2008, enkele jaren sinds LOOP haar eerste twee shows van de schilderkunst hield, de Koreaanse kunstwereld wordt overspoeld met werken van ezel schilders.

Jin-Suk Suh

Director of Space Loop

Korea Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Kim Shinyoung: After image 2007 (130 x 80 cm (acrylic, charcoal, oil on canvas)


Op de tentoonstelling bij Canvas Art wordt gekeken naar de huidige trend in de schilderkunst in Korea. De tentoonstelling laat het werk van jonge Koreaanse schilders zien. De werken van :

Hoin Lee, Shinyoung Kim, Sojung Lee, Youngsuk Cha, Doojin Ahn, Soyoung Park, Songsik Min zijn tentoongesteld in de ruimtes van Canvas Art in Amstelveen.

Korea Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De tentoonstelling bij Canvas Art International


Deze tentoonstelling was eerder dit jaar te zien in Singapore bij Gallery Eighty.

De tentoonstelling kunt u nog tot 1 oktober 2008 bezichtigen.

Website: Canvas International Art

Fokkerlaan 46, 1185 JC AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.