Bijgewerkt: 26 juni 2022

ProDemos verkiezingsspecial 2019 in MOC Buurtkamer Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: Elwin Lindeman
07-03-2019

Op donderdag 14 maart 2018 organiseert MOC Buurtkamer in het Keizer Karelpark speciaal voor bewoners van de buurt in Amstelveen een informatiebijeenkomst over de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen en Waterschapsverkiezingen van 20 maart. Om 19.30 worden geïnteresseerden verwelkomt in MOC Buurtkamer KKP om mee te doen met een leuk en laagdrempelig programma over de rol van de Provincie en Waterschappen van een politieke partij.

De verkiezingsspecial is ontwikkeld door ProDemos, dat zich richt op politieke participatie door burgers. MOC Buurtkamer KKP en ProDemos vinden het belangrijk dat alle mensen die de politiek misschien niet op de voet volgen, maar er wel iets meer over willen weten, op een toegankelijke manier geïnformeerd worden. Met de bijeenkomst willen we hen stimuleren om gebruik te maken van hun stemrecht. Tijdens de bijeenkomst leren de deelnemers waar de Provincie en Waterschappen over beslissen en gaan ze aan de slag met onderwerpen die voor hen van belang zijn. We informeren de bezoekers op een luchtige manier over de verkiezingen en er is ruimte voor debat. Praktische informatie: De informatiebijeenkomst vindt plaats op: Donderdag 14 maart 2019 van 19.30 tot 21.30 uur in MOC Buurtkamer KKP Lindenlaan 75 1185 LC Amstelveen 020-6430453 buurtkamerkkp@gmail.comHulp bij het stemmen. Iedereen heeft te maken met politiek. Maar terwijl veel burgers in Nederland kritisch en betrokken zijn, zijn er ook groepen burgers die geen vertrouwen hebben in de overheid of in hun eigen vermogen om invloed uit te oefenen. Met de informatiebijeenkomsten proberen de organisatoren juist die doelgroepen te bereiken. Met als doel dat ook zij het gevoel krijgen dat hun mening er mag zijn en dat je niet gestudeerd hoeft te hebben om betrokken te zijn bij onze democratische rechtsstaat.

Over de ProDemos. De verkiezingsspecial komt voort uit het programma ‘ProDemos schuift aan’. De bijeenkomsten van dit programma zijn bedoeld voor mensen met een afstand tot de politiek en democratie. De bijeenkomsten zijn gratis aan te vragen door maatschappelijke organisaties en verenigingen. ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa.

MOC Buurtkamer KKP organiseert sociale activiteiten en biedt ruimten aan voor ontmoeting en trainingen. In MOC Buurtkamer zijn er overdag en in de avonds taallessen, kinderactiviteiten, vrouwenpraatgroepen, eenmalige bijeenkomsten, workshops, kleinschalige evenementen, voorstellingen, vergaderingen, ouderenactiviteiten en wordt er gekookt door vrijwilligers voor Café Internationale. Vanaf 1 januari vallen ook de benedenzaal van het MOC van maandag t/m vrijdag tot 18.00 uur onder het beheer van de Buurtkamer.

De wijk Keizer Karelpark heeft de wijk grote groene plekken en bijzondere gebouwen (scholen, kerken) met ruime terreinen er omheen. In 2015 maakte de gemeente Amstelveen een wijkprofiel voor het Keizer Karelpark. Uit het profiel bleek dat de wijk aantrekkelijk is voor lagere inkomens. In het westelijke deel van de wijk wonen veel ouderen met een inkomen uit een pensioen of AOW. Ongeveer 22% van alle bijstandsgerechtigde inwoners in Amstelveen woont in het Keizer Karelpark. Het gemiddeld besteedbaar huishoudinkomen in de wijk is 15% lager dan het Amstelveens gemiddelde. Test uw politieke voorkeur aan de hand van 30 stellingen op de website van Stemwijzer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.