Bijgewerkt: 28 november 2021

PvdA-Amstelveen eist strengere parkeercontroles in Stadshart

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA-Amstelveen
03-12-2012

PvdA-fractie in Amstelveen eist veel strengere parkeercontroles bij de komende verruiming van de winkeltijden op de zondagen. De fractie van de PvdA erkent, dat de mogelijkheid om op alle zondagen de winkels open te laten zijn goed is voor Amstelveen. Dit vanwege de concurrentie met de winkels in Amsterdam die al langer de mogelijkheid hebben om op de zondagen open te zijn en door alle aanwijzingen, dat een grote meerderheid van de Amstelveners graag op zondag willen winkelen.

veenboer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Dolf Veenboer, fractievoorzitter van PvdA-Amstelveen


Dit heeft wel grote gevolgen voor de omwoners van vooral het Stadshart. Zij kunnen tot nu toe op zondag, behalve op de huidige aantal van koopzondagen, vrij bezoek ontvangen per auto. Er zijn dan genoeg vrije parkeerplaatsen. In de nieuwe situatie worden alle zondagen tevens dagen met parkeerreguleringen. Omwonenden ervaren vaak, dat stadshartbezoekers illegaal in hun wijk parkeren. Volgens vele bewoners wordt er te weinig gecontroleerd om dat tegen te kunnen gaan.

De PvdA-fractie vraagt nu van het college om akkoord te gaan met het voorstel een strengere controle in de wijken rond het Stadshart. Geef de bewoners een telefoonnummer van de controleurs, waar ze illegaal geparkeerde auto’s kunnen melden.

Laat niet de bewoners de dupe worden van de winkeltijdenverruiming op de zondagen! Wij zijn er van overtuigd, dat de bewoners begrip zullen hebben voor deze verruiming indien zij ervaren, dat er nauwelijks meer illegaal geparkeerd wordt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS