Bijgewerkt: 3 december 2023

PvdA-Amstelveen geeft bestuur Amstelwijs steun in de rug

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA-Amstelveen
26-09-2011

In de Raadsvergadering van 21 september 2011 werd de begroting van Stichting Amstelwijs besproken. De financiële situatie van Amstelwijs is niet rooskleurig. Dat is uiteraard een grote zorg voor de PvdA-Amstelveen. Die zorg wordt door alle partijen gedeeld, hoewel de toon die door sommige woordvoerders wordt aangeslagen het belang van het onderwijs niet lijkt te helpen.

De woordvoerders van de CU en BBA laten zich echter in verschillende vergaderingen en in de pers behoorlijk negatief uit over het bestuur van de stichting. Uiteraard is het kritisch volgen van de ontwikkeling van de financiële situatie van groot belang, gezien de kwetsbaarheid daarvan, en de acties van het bestuur zijn van grote invloed op de toekomst van de stichting. Zorgvuldigheid en historisch besef zijn daarbij wel geboden.

We hebben het namelijk wel over het onderwijs van vele Amstelveense kinderen. Raadslid Esther Veenboer van de PvdA, vraagt zich af, of deze woordvoeders zich wel voldoende realiseren wat de impact van hun woorden is, op bijvoorbeeld de leerkrachten, op de schoolkinderen (en hun ouders)? Nog afgezien van de imago schade die ze veroorzaken, die van invloed is op ouders die nog moeten kiezen voor hun kinderen. Dit maakt de positie van Amstelwijs mogelijk nog kwetsbaarder, en maakt het ingewikkelder om hun toch al pittige doelstellingen te behalen.

Het is daarom volgens de PvdA noodzaak om het bestuur aan de slag te laten gaan. In oktober zal het bestuur van Amstelwijs een stappenplan presenteren aan de Raadsleden. “Als Raadsleden moeten we de situatie nauwlettend volgen in het belang van ons openbaar onderwijs, maar ik hoop in het stappenplan realistische ambities terug te zien, zodat Amstelwijs financieel stevig de toekomst tegemoet kan gaan”.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.