Bijgewerkt: 6 december 2021

PvdA-Amstelveen in actie voor uitbreiding Uilenstede

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA-Amstelveen
03-05-2018

Streep door 2500 studentenwoningen na 'verraad' ministerie wordt de afwijzing van de bouw van 2500 studentenwoningen op campus Uilenstede genoemd in Het Parool. De PvdA-Amstelveen is verbijsterd en komt in actie. Dit plan mag niet zomaar in een bureaula verdwijnen. De afgelopen twee jaar hebben de Gemeente Amstelveen en het Ministerie samen gewerkt aan de realisatie van uitbreiding van campus Uilenstede. Het gaat daarbij vooral om de transformatie van al lang leegstaande kantoren naar studentenwoningen. Medewerking van het Ministerie is daarbij noodzakelijk omdat Uilenstede onder de aanvliegroute naar de Buitenveldertbaan van Schiphol ligt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Arnout van den Bosch raadslid van PvdA-Amstelveen tijdens de raadsvergadering op 29 maart 2018


PvdA-Amstelveen raadslid Arnout van den Bosch: 'Er is een groot gebrek aan betaalbare studentenhuisvesting, uitbreiding daarvan heeft voor de PvdA prioriteit. Uilenstede is de enige plek, waar we in Amstelveen zo veel studentenwoningen kunnen realiseren, die kans mogen we niet laten liggen. Als dit probleem niet langs ambtelijke weg gelost kan worden, moet het via de politiek.'

De PvdA gaat dit punt zowel lokaal als in Den Haag aankaarten. PvdA Kamerlid Henk Nijboer gaat Kamervragen (.doc) stellen en raadslid Arnout van den Bosch zal dit punt aan de orde stellen in de eerstvolgende vergadering van de gemeenteraad van Amstelveen op 16 mei 2018. Hierbij staat voorop dat we het college steunen in hun aanpak en zullen steun bieden met alles wat nodig is om de woningen toch te realiseren. Arnout van den Bosch: 'We moeten nu meteen in actie komen en samen optrekken richting het Ministerie. We zijn dan ook erg blij met de steun die we al in Den Haag krijgen.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.