Bijgewerkt: 27 november 2021

PvdA-Amstelveen leider Gerben Drost onverkiesbaar

Nieuws -> Politiek

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
17-09-2009

De huidige fractievoorzitter van de PvdA-Amstelveen, Gerben Drost (51) stelt zich niet verkiesbaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010. „Ik heb besloten ruimte te maken voor nieuw, jonger, talent," aldus sociaaldemocraat, die straks zeven jaar in de raad heeft gezeten, waarvan deze periode als politiek leider.

Drost Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Gerben Drost fractievoorzitter van PvdA-Amstelveen in de raadzaal op 16 september 2009


Met Drost als lijsttrekker werd de PvdA in 2006 groter dan ooit. De huidige acht zetels betekenden de tweede partij in de gemeenteraad, na de VVD. Tijdens de college­onderhandelingen dorst Drost het niet aan de liberalen uit te dagen door net als de periode daarvoor naar een centrumlinks college te lonken.

Het resulteerde in een VVD/ PvdA/ CDA-gemeentebestuur. Drost blijft de afdeling Amstelveen van de PvdA trouw, waarvan hij sinds 1 augustus 1982 lid is. „Als snurkend lid. Wie weet wat de toekomst brengt."

Combinatie van factoren

Het is een combinatie aan factoren die de huidige politiek leider van de PvdA Gerben Drost hebben doen besluiten, om zich niet herkiesbaar te stellen voor de gemeenteraad. 3 maart 2010 stopt hij. In mei 2008 wijzigde Drost zijn privésituatie ingrijpend na het overlijden van zijn partner.

„Ik kwam weer op mezelf te staan, waarmee zich een nieuwe levensfase aandiende met weer eigen vragen en taken," aldus de sociaaldemocraat. Eind 2008 pakte Drost het voorzitterschap van de kerkenraad van de geloofsgemeenschap rond de Handwegkerk op. „Let op de scheiding van kerk en staat. Dat is lastig genoeg." Tenslotte begon de combinatie werk, Drost is P&O-adviseur, en politiek „iets te knellen."

Dokkum

De in 1958 in Dokkum geboren Drost kwam in 1998 voor de eerste keer op de lijst van de PvdA voor de raadsverkiezingen, maar werd niet gekozen. „Piet Nuytemans en Johan Woldendorp riepen me met een telefoontje op 22 september 1997 wakker om actief te worden in de lokale politiek." In die periode raakte hij ook gaandeweg betrokken bij het bestuurswerk tot aan de rol van afdelingsvoorzitter toe.

Na de verkiezingen van 2002, toen Drost hoger op de lijst was gekomen, verving hij na een jaar de vertrekkende Maaike Lürsen. Vlak daarvoor had hij al al een keer afgezien van het raadslidmaatschap toen Marieke Ritzema vertrok. Drost werd 15 april 2003 geïnstalleerd. Voor de verkiezingen 2006 werd hij lijsttrekker. Het fractievoorzitterschap was het logische vervolg.

Drost tot slot, refererend aan de twaalf jaar dat hij politiek actief is: „Drie keer vier is twaalf. Dat is binnen de PvdA Amstelveen zo ongeveer een bijzonder getal. Een moment om goed te overwegen om - al dan niet - ruimte te maken voor anderen. Voor nieuw, jonger talent. Voor mij is dat duidelijk."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS