Bijgewerkt: 6 oktober 2022

PvdA-Amstelveen lijsttrekker is Jeroen Brandes

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA-Amstelveen
30-10-2013

Het afdelingsbestuur van de PvdA-Amstelveen stelt Jeroen Brandes voor als lijsttrekker van de PvdA bij de verkiezingen voor de gemeenteraad op 19 maart 2014. Het bestuur neemt daarmee het advies over van de kandidaatstellingscommissie van de afdeling en legt dit voor aan de ledenvergadering. Die besluit op 20 november 2013.

brandes Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Jeroen Brandes, raadslid van PvdA-Amstelveen tijdens de raadsvergadering op 29 mei 2013


“Met zijn ambitieuze gedreven en positieve instelling is Jeroen uitgegroeid tot een talentvolle politicus met veel gevoel voor de menselijke maat”, schrijft de kandidaatstellingscommissie over Brandes. “Hij is in staat om groepen in beweging te brengen door hen te motiveren en te inspireren. Als een natuurlijke leider zal Jeroen zijn taak als lijsttrekker uitstekend vervullen en de PvdA als belangrijke speler in de politieke arena op de kaart zetten. “

Het bestuur is het daarmee eens. Als het aan het bestuur ligt is Jeroen Brandes, tevens de kandidaat-wethouder, mocht de PvdA terugkeren in het College van Burgemeester en Wethouders. Ook daarmee volgt het bestuur het advies van de commissie.

De voorgestelde lijst van kandidaten kiest op de bovenste plaatsen nadrukkelijk voor ervaring en continuïteit, maar laat voldoende ruimte voor vernieuwing. Tweede op de lijst is het raadslid Esther Veenboer, derde is het ex-raadslid Harry van den Bergh, die vier jaar geleden de raad moest verlaten wegens ziekte.

Op vier staat het burgerraadslid Petra van Mourik en op vijf de eerste nieuweling: de ZZP’er Bas van der End. Rechtenstudente Nina de Jong is de tweede nieuweling op zes. De kandidaatstellingscommissie stelde een lijst van veertien kandidaten voor, het bestuur voegde daar nog een aantal namen aan toe. In totaal telt de lijst 22 namen. Lijstduwer op nummer 22 is oud-wethouder Remco Pols.

De volledige lijst, zoals het bestuur die aan de leden voorstelt:

1. Jeroen Brandes, lijsttrekker en kandidaat-wethouder
2. Esther Veenboer
3. Harry van den Bergh
4. Petra van Mourik
5. Bas van der End
6. Nina de Jong
7. Ad Verkleij
8. Guido Dennenbroek
9. Nachshon Rodrigues Pereira
10. Peter Veldman
11. Edwin Wiebes
12. Utku Kucukosmanoglu
13. Marga Drewes
14. Paul Schade
15. Henk Bleekemolen
16. Martin Dijkstra
17. Peter Claessen
18. Hans Steenvoorden
19. Charlotte Boerlage-Muzerie
20. Dick van Houten
21. Maaike Lürsen
22. Remco Pols

Voorzitter van de kandidaatstellingscommissie was mevrouw Songül Mutluer, fractievoorzitter van de PvdA in Zaanstad.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.