Bijgewerkt: 3 juli 2022

PvdA-Amstelveen reactie op de Tweede Kamerverkiezingen van 2017

Nieuws -> Politiek

Bron: Jeroen Brandes
21-03-2017

Allereerst feliciteren wij D66 en Groen Links met hun verkiezingsoverwinning. Afgezet tegen de verkiezingen van 4 jaar geleden, zijn zij enorm gestegen in absolute kiezers en hebben zij hun achterban goed weten te overtuigen en weten te mobiliseren. De VVD blijft de grootste, verloren t.o.v. 4 jaar geleden, maar toen hadden we ook wel een hele extreme uitslag. We hadden met een tweestrijd tussen VVD en PvdA te maken.

En dat brengt ons bij onze eigen partij. Ja, we hebben landelijk verloren t.o.v. van 4 jaar geleden. En flink ook. Pijnlijke nederlaag, Landelijk bonden we nog maar 5,7% van de kiezers aan onze partij. “Gelukkig” kozen in Amstelveen 6,9% Amstelveners voor de PvdA. Appels en peren vergelijken, dat gaat niet, maar enige nuance is wel op zijn plek. We kunnen elkaar ook helemaal de put in praten. De PvdA in Amstelveen heeft een realistische en positieve kijk op zaken!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Jeugd, Jeugdzorg, Welzijn, Verkeer & vervoer, parkeren, Dienstverlening op het hoofdkantoor van de Vervoerregio Amsterdam op 20 maart 2017 na de ondertekening van het contract van de ombouw van de Amstelveenlijn


In 2014 steunden 2857 kiezers onze partij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Wij kozen ondanks een nederlaag voor het deelnemen in het college. Onze partij is een bestuurspartij, die verantwoordelijkheid draagt en in Amstelveen duidelijk laat zien een volwaardige college partij te zijn. In 2015 gaven 3367 kiezers tijdens de provinciale statenverkiezingen het vertrouwen in ons.

Het huidige college van B en W bleek in Amstelveen een stevig financieel solide college, waar ruimte bleef voor investeringen in mensen, wijkcentra, onderwijs en degelijke keuzes op woningbouw gebied gemaakt werden. Uiteraard zouden wij als PvdA als wij het alleen voor het zeggen hadden hier nóg uitgesprokene keuzes in maken. Lokale lasten blijven laag en konden zelfs verminderd worden, en zorggarantie staat en blijft hoog in het vaandel staan. Met de komende infrastructurele transformatie van de stad en de ontwikkelingen binnen de stad, is het ook noodzakelijk dat deze stabiliteit blijft.

PvdA kiezers zagen ook hoe hun partij vertegenwoordigd is. Tijdens de verkiezingen van afgelopen week bleken 3438 kiezers het vertrouwen te blijven geven. Appels en peren….Sinds 2012 neemt het aantal PvdA stemmers dus bij elke verkiezing toe ( in absolute aantallen). Daar gaat het om. Ons potentiele achterban groeit. Opkomstpercentages zijn verschillend, de deelnemende partijen zijn verschillend. Hoe je e.e.a. ook uitrekent, het blijven 3 stevige zetels en er zit meer in. Landelijk is echt anders dan lokaal. Het is appels met peren vergelijken!

De komende jaren zal de PvdA in Amstelveen blijven werken aan ontwikkelingen op het gebied van werk, wonen en zorg. Blijven werken aan wijkgericht werken. Blijven inzetten voor mensen die enige vorm van ondersteuning nodig hebben. Blijven meedoen! Samen voor Amstelveen. In maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Dan zullen we onze kiezers in Amstelveen er opnieuw van overtuigen, dat de PvdA in Amstelveen er staat.

Zoals Lodewijk Asscher aangaf. We zijn er nog niet, maar we zijn onderweg! Tot slot zal ik namens de partij, en samen met mijn fractie blijven uitstralen, dat we trots zijn op onze club, en dat we dapper deze storm doorstaan. De afdeling Amstelveen heeft er ongelofelijk veel zin in.

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Jeugd, Jeugdzorg, Welzijn, Verkeer & vervoer, parkeren, DienstverleningAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.