Bijgewerkt: 28 november 2021

PvdA-Amstelveen trapt verkiezingscampagne af in P60

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA-Amstelveen
02-02-2014

Op zondag 9 februari 2014 is voor de Partij van de Arbeid Amstelveen de aftrap van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. De PvdA doet dat met een politiek café over het zeer belangrijke thema wonen, een van de speerpunten van de PvdA voor de komende vier jaar.

Een goed toegankelijke woningmarkt is essentieel voor de vitaliteit van de samenleving en van de economie. De focus van de PvdA ligt op voldoende en betaalbare woningen, afgestemd op de behoefte van de Amstelveense bevolking. Wat moeten en gaan we daarvoor doen? Welke vraagstukken komen we tegen? In het politiek café willen we die vragen vanuit drie invalshoeken belichten: de invalshoek van de bewoners en hun financiële situatie; de invalshoek van de corporaties; en de invalshoek van de politiek, van de PvdA in het bijzonder.

brandes Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Jeroen Brandes, lijsttrekker van PvdA-Amstelveen


De middag wordt ingeleid door twee experts: Gerjoke Wilmink, directeur van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, en Pim Hogenboom, directeur strategie van woningcorporatie Eigen Haard. Daarna zal Ed Groot, Tweede-Kamerlid voor de PvdA de landelijke sociaaldemocratische koers en context schetsen. Hierna gaan de sprekers in op vragen vanuit de zaal en kan het debat gevoerd worden. Welke keuzes kunnen we maken, wat is daarbij belangrijk en hoe houden we wonen, in deze tijd, betaalbaar in Amstelveen?

De Amstelveense lijsttrekker van de PvdA, Jeroen Brandes, trekt aan het slot van de bijeenkomst conclusies en trapt de campagne af. Datum: zondag 9 februari 2014 van 16.30-18.00 uur (zaal open 16.00 uur). Plaats: Poppodium P60, Stadshart Amstelveen. Iedereen, PvdA’er of niet, is van harte welkom om zijn, of haar mening te geven, vragen te stellen en met ons het gesprek aan te gaan.

Uit het verkiezingsprogramma 2014-2018 van de PvdA-Amstelveen: Wij investeren in initiatieven voor goedkope huurwoningen voor Amstelveense jongeren en studenten, in sociale koopwoningen en in woon-werk voorzieningen voor ZZP’ers. We stimuleren doorstroming naar woningen die zijn aangepast aan levensfase en financiële draagkracht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS