Bijgewerkt: 28 juni 2022

PvdA-Amstelveen wil de huisjesmelkers buiten de deur houden

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA-Amstelveen
16-11-2019

In Amstelveen worden steeds meer kamers verhuurd. Het huren van een kamer kan, als tijdelijke oplossing, een prima alternatief zijn voor wie niet meteen een normale woning kan vinden. Ook voor studenten met een klein budget is het vaak een uitkomst. Toch gaat er nog weleens wat mis: overlast voor omwonenden, of huurders die in de problemen komen door het gedrag van sommige verhuurders: huisjesmelkers. Arnout van den Bosch raadslid van PvdA-Amstelveen: 'De PvdA komt op voor kamerhuurders. Ook zij moeten zeker kunnen zijn van prettig en betaalbaar wonen.'

Foto Amstelveen
(Foto PvdA-Amstelveen - 2018)

Arnout van den Bosch raadslid van PvdA-Amstelveen


Vanaf januari 2019 gelden er in Amstelveen nieuwe regels voor kamerverhuur. Er is nu een vergunning voor vereist. De afgelopen tijd is daardoor een enorme stroom aan vergunningaanvragen op gang gekomen, dit is goed te zien op de gemeentepagina van het Amstelveens Nieuwsblad. Problemen door te grote aantallen huizen met kamerverhuur dicht bij elkaar moeten worden voorkomen door de regels, waar de gemeente aan toetst: binnen een straal van 50 meter van de woning mag geen andere woning met kamerverhuur zijn en in appartementencomplex mag niet meer dan 10% van het pand als kamers verhuurd worden. Ook zijn er bijvoorbeeld eisen om geluidsoverlast tegen te gaan. De PvdA vindt het belangrijk om goed in de gaten te houden hoe dit loopt.

Van den Bosch raadslid van PvdA-Amstelveen: 'Waar de PvdA zich meer zorgen over maakt is het gedrag van huisjesmelkers. Die maken misbruik van de krapte op de woningmarkt.' In de media is regelmatig te lezen over slechte dienstverlening, achterstallig onderhoud en veel te hoge huren bij kamerverhuur. Dit wordt momenteel nog niet meegenomen in de beoordeling van vergunningaanvragen. De PvdA-Amstelveen heeft daarom vragen gesteld aan Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Wonen: 'Wij vinden het belangrijk dat kamerhuurders beschermd worden tegen malafide huisjesmelkers. Wij willen huisjesmelkers buiten de deur houden.' -zegt Van den Bosch raadslid van PvdA-Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.