Bijgewerkt: 21 maart 2023

PvdA- VVD- en D66-Amstelveen bieden ondersteuning voor woninghuurders

Nieuws -> Politiek

Bron: Arnout van den Bosch
07-08-2018

Bewoners van huurwoningen zijn voor hun woongenot vaak afhankelijk van grote, soms bureaucratische verhuurders. Voor veel mensen is het lastig daar hun weg te vinden als zij vragen of klachten hebben. Bovendien zijn zij vaak onbekend met regelgeving en procedures, terwijl daar wel hun rechten en plichten in zijn vastgelegd. De Amstelveense PvdA, VVD en D66 fracties daarom extra ondersteuning voor woninghuurders organiseren.

In Amsterdam is enige tijd geleden !WOON opgericht, om precies dat voor elkaar te krijgen. PvdA-raadslid Arnout van den Bosch: 'Wat we nodig hebben is een organisatie die de verhouding tussen huurders en verhuurders in balans brengt, zoals !WOON dat doet in Amsterdam.' Het gaat daarbij om een combinatie van advisering van huurders en het actief bijstaan van huurders bij problemen rond huren, onderhoud, renovatie en woningzoekers. Het ligt voor de hand om Amstelveense initiatieven op de zelfde manier vorm te geven. 'In Amsterdam werkt het goed, waarom zouden we in Amstelveen het wiel opnieuw uit moeten vinden? Gewoon doen!' – aldus Tawros Aslanjan D66-woordvoerder Wonen.

Foto Amstelveen
(Foto PvdA-Amstelveen - 2018)

Vlnr.: Tawros Aslanjan D66-woordvoerder Wonen, Paul Feenstra VVD-raadslid en Arnout van den Bosch raadslid van PvdA-Amstelveen voor het hoofdkantoor van woningcorporatie Eigen Haard aan de Arlandaweg 88 in Amsterdam op 24 juli 2018


VVD-raadslid Paul Feenstra: 'Een goede samenwerking met verhuurders, woningcorporaties en grote particuliere verhuurders, is bij dit initiatief van groot belang.' Een soepele communicatie tussen de op te richten organisatie en de verhuurders werkt alleen als ook die laatste groep daar voor open staat. De eerste stap die nu gezet moet worden is daarom dat wethouder Rob Ellermeijer in overleg gaat met de verhuurders. Ook de kosten van zo’n nieuwe organisatie moeten daarbij aan de orde komen. In de laatste vergadering van de gemeenteraad voor de vakantie hebben PvdA, VVD en D66 het initiatief genomen voor een motie (pdf 2 pagina’s) die dit alles in gang zet. De motie werd met een ruime meerderheid aangenomen, dus na de zomer kan meteen met de uitvoering worden gestart.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.