Bijgewerkt: 7 december 2021

PvdA- en D66-Amstelveen trekken de aanvraag voor Serious Request in

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA- en D66-Amstelveen
30-04-2015

Teleurgesteld over de hoge kosten voor de aanvraag om met Serious Request mee te kunnen doen, zien de initiatiefneemsters Esther Veenboer (PvdA) en Anne-Mieke van der Vet (D66) af van de kandidaatsstelling voor Serious Request.

Vandaag heeft het college naar buiten gebracht dat de totale kosten worden begroot op € 500.000. Hiermee is vast komen te staan, dat alleen al het kandideren voor een Amstelveense editie van Serious Request flink in de papieren loopt. Hiermee weet de gemeente nog niet, of Amstelveen ook daadwerkelijk zal worden uitgekozen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Esther Veenboer, raadslid van PvdA-Amstelveen


Esther Veenboer, PvdA: “Het Glazen Huis op het Stadsplein met al die Amstelveners die zich inzetten voor het goede doel, zou een bijzonder mooi plaatje zijn geweest. Amstelveen had zich kunnen profileren, voordat de A9 op de schop gaat en de sneltram omgebouwd wordt.” Anne-Mieke van der Vet, D66: “Voor het Stadshart en de (horeca)ondernemers is het bijzonder jammer. Juist voor hen zou het Glazen Huis een grote spin off kunnen hebben. Het Platform Stadshart was al enthousiast.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Anne-Mieke van der Vet, raadslid van D66-Amstelveen


Beide raadsleden voelen er veel voor om het initiatief van ‘Serious Kerst’ van afgelopen december naar het Stadshart te halen. Hiermee blijven de investering volgens beide raadsleden laag en gaat de opbrengst geheel naar het goede doel. Op het Stadshart kunnen meer mensen bereikt worden. “Want we zullen ons met veel enthousiasme in blijven zetten voor Serious Request!” eindigen Veenboer en Van der Vet.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.