Bijgewerkt: 16 augustus 2022

PvdA en GL Amstelveen: Lijsttrekkersdebat over wonen

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA Amstelveen
11-01-2010

De lijsttrekkers van Partij van de Arbeid en GroenLinks Amstelveen roepen hun collega's op tot een lijsttrekkersdebat over wonen in Amstelveen. Volgens de twee lijsttrekkers Remco Pols (PvdA) en Sander Mager (GroenLinks) is wonen één van de belangrijkste thema’s bij de verkiezingen voor de gemeenteraad op 3 maart 2010.

De twee lijsttrekkers hebben de studentenvereniging VBU bereid gevonden het debat te organiseren. Het debat moet plaatsvinden op donderdag 4 februari op de studentencampus Uilenstede. PvdA-lijsttrekker Remco Pols maakte de oproep bekend op de nieuwjaarsbijeenkomst van de PvdA op zondag 10 januari 2010 in het jongerencentrum P60.

Pols Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Remco Pols, lijsttrekker van PvdA-Amstelveen in P60 op zondagavond 10 januari 2010


"Amstelveen groeit. Nog steeds. En Amstelveen bouwt ook nog steeds", schrijven Pols en Mager in een open brief die zij zondag hebben verstuurd naar hun collega's van VVD, CDA, BBA, CU, OCA, D66 en SP. 'Niet alleen over een paar jaar op het A9-tracé, maar ook nu al, op allerlei plekken in onze stad." "Hoe gaan we verder? Wat gaan we de komende jaren bouwen? Hoe gaan we al bouwend de crisis te lijf? Hoe zorgen we dat iedereen die in Amstelveen wil wonen, er ook kan wonen?" "Het lijkt ons belangrijk dat alle Amstelveners weten hoe wij als verschillende politieke partijen tegen dergelijke kwesties aankijken.

En de verschillen lijken groot. Aan de ene kant van het spectrum staat de VVD, die in haar verkiezingsprogramma schrijft dat zij geen enkele sociale huurwoning meer wil bouwen. Aan de andere kant van het spectrum staat de SP die huren tot norm verheft, en vindt dat 40 procent van alle woningen in Amstelveen sociale huurwoningen zouden moeten zijn."

"De andere partijen bevinden zich met hun standpunt tussen deze twee uitersten. De Partij van de Arbeid en GroenLinks stellen de betaalbaarheid van wonen in Amstelveen centraal. Wij willen op zoek naar oplossingen die recht doen aan de problematiek die vele Amstelveners voelen. Jongeren die eindeloos op een wachtlijst staan. Ouders die hun kinderen noodgedwongen zien vertrekken uit de regio om dat ook starterswoningen onbetaalbaar zijn. Ouderen die geen alternatief zien voor het te grote (en te dure) huis waar ze in wonen, omdat er te weinig seniorenflats en toekomstbestendige woningen zijn." “Wij gaan er van uit dat jullie dit onderwerp ook belangrijk vinden, en het als een uitdaging zien om daarover met ons in debat te gaan. Wij rekenen dan ook op jullie komst!”


Open brief aan de Amstelveense lijsttrekkers van VVD, CDA, BBA, CU, OCA, D66 en SP. Amstelveen, zondag 10 januari 2010

Beste Collega’s,

Voor de Partij van de Arbeid en GroenLinks is wonen één van de belangrijkste thema’s bij de verkiezingen voor de gemeenteraad op 3 maart. Amstelveen groeit. Nog steeds. En Amstelveen bouwt ook nog steeds. Niet alleen over een paar jaar op het A9-tracé, maar ook nu al, op allerlei plekken in onze stad.

Hoe gaan we verder? Wat gaan we de komende jaren bouwen? Hoe gaan we al bouwend de crisis te lijf? Hoe zorgen we, dat iedereen die in Amstelveen wil wonen, er ook kan wonen? Het lijkt ons belangrijk, dat alle Amstelveners weten hoe wij als verschillende politieke partijen tegen dergelijke kwesties aankijken. En de verschillen lijken groot. Aan de ene kant van het spectrum staat de VVD, die in haar verkiezingsprogramma schrijft dat zij geen enkele sociale huurwoning meer wil bouwen. Aan de andere kant van het spectrum staat de SP die huren tot norm verheft, en vindt dat 40 procent van alle woningen in Amstelveen sociale huurwoningen zouden moeten zijn.

De andere partijen bevinden zich met hun standpunt tussen deze twee uitersten. De Partij van de Arbeid en GroenLinks stellen de betaalbaarheid van wonen in Amstelveen centraal. Wij willen op zoek naar oplossingen die recht doen aan de problematiek die vele Amstelveners voelen. Jongeren die eindeloos op een wachtlijst staan. Ouders die hun kinderen noodgedwongen zien vertrekken uit de regio om dat ook starterswoningen onbetaalbaar zijn.

Ouderen die geen alternatief zien voor het te grote (en te dure) huis waar ze in wonen, omdat er te weinig seniorenflats en toekomstbestendige woningen zijn. Graag gaan wij daarover met jullie in het openbaar in debat. Wij nodigen jullie uit voor een lijsttrekkersdebat over ‘Wonen in Amstelveen’. En wel op donderdag 4 februari 2010, om 20.00 uur op Uilenstede. Wij hebben de studentenvereniging VBU bereid gevonden dit debat te organiseren.

Wij gaan er van uit dat jullie dit onderwerp ook belangrijk vinden, en het als een uitdaging zien om daarover met ons in debat te gaan. Wij rekenen dan ook op jullie komst!

Hartelijke groet,

Remco Pols Sander Mager

Lijsttrekker PvdA Amstelveen Lijsttrekker GroenLinks AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.