Bijgewerkt: 7 december 2021

PvdA motie sport krijgt ruime steun in de gemeenteraad

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA-Amstelveen
09-07-2012

Sport inzetten als kwaliteitsimpuls voor brede school en in het onderwijs

Raadslid Brandes (PvdA): 'Een belangrijke overweging daarbij was, dat in december 2011- tijdens de visie op het primair onderwijs -een amendement van de PvdA (ingediend door Esther Veenboer) is aangenomen, waardoor de brede school als speerpunt is opgenomen'. Om de brede school toen een kwaliteitsimpuls te geven werd eenmalig een bedrag van 15.000 euro beschikbaar gesteld.

veenboer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Esther Veenboer, raadslid van PvdA-Amstelveen


Tijdens de raadsvergadering van afgelopen woensdag 4 juli 2012 heeft de fractie van de PvdA via een motie geld, dat al opgenomen was in de kadernota te oormerken. “Sportgeld “om breedtesport verder invulling te geven inzetten in het onderwijsveld. Raadslid Brandes: “In mei liet onze fractie al weten, dat wij Sport graag zouden willen inzetten in het jeugdbeleid en welzijnsbeleid, nu komt daar onderwijs en specifiek brede school bij, en gaan we daar meteen geld voor vrijmaken”.

“Sport kan net als kinderopvang, welzijn, cultuur een onderdeel van de brede school zijn, en na de eenmalige middelen voor 2012 willen we de brede school verder van kwaliteitsimpuls voorzien“ aldus Brandes.

“Wij pakken zo 2 vliegen in 1 klap. Kwaliteitsimpuls brede school, en het belang van bewegen voor iedereen“. De fractie van de PvdA is blij, dat de motie in de raad grote steun heeft gekregen. Zowel college als oppositie partijen onderkennen het belang van sport. Het belang van sport als middel, het belang van verdieping voor de brede school!

De PvdA fractie maakt zich oprecht zorgen over de toekomst van kinderen met obesitas, over het feit, dat niet alle jeugd in staat is mee te kunnen doen aan sportactiviteiten. “Deze zorgen, hebben de fractie van de PvdA gemotiveerd om sport als middel ook in het onderwijs als verdieping van de brede school in te zetten” aldus Brandes.

De zorgen, dat nu oormerken van sportgeld voor onderwijs, eigenlijk afpakken van sportgeld uit breedtesportbudget is, vindt Brandes onterecht. “de cijfertjes worden dan verkeerd gelezen “ …   “Een klein deel van het breedtesportbudget besteden we aan schoolprojecten, en met voorkeur aan de brede school.

Dat gebeurt nu ook al via mooie projecten zoals Jump-It. Wij hebben nu gezorgd dat in 2013 en 2014 deze projecten blijven bestaan, en dat deze projecten koppeling naar onderwijs zullen zoeken”.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.