Bijgewerkt: 28 november 2021

PvdA wil de Marktverordening aanpassen

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA-Amstelveen
16-01-2012

Standpunt PvdA t.a.v. aanpassing Marktverordening voor meer evenementen op het plein.

De PvdA-Amstelveen heeft steeds het standpunt ingenomen voorstander te zijn van meer roering op het plein, dus met mogelijk meer evenementen. Wij hebben daar ook steeds direct aan toegevoegd, dat die niet ten koste van de weekmarkt mogen gaan.

Wij menen, dat de weekmarkt heel goed is voor het Stadshart en dus voor Amstelveen. Extra evenementen kunnen wat ons betreft op andere dagen, of op andere locaties op het Stadshart georganiseerd worden. Dit hebben wij dan ook steeds benadrukt in de Raad en zullen wij wederom benadrukken. Meer evenementen mag wat de PvdA betreft dus niet ten koste gaan van de weekmarkt, niet van de bezoekers en ook niet van de ambulante ondernemers.

markt Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Markt op het Stadsplein van Amstelveen


Te veel verplaatsingen is ook niet goed voor de winkeliers van het winkelcentrum die meer baat hebben bij een groot marktpubliek dan een incidenteel evenementenpubliek. Overigens blijkt, dat de laatste jaren evenementen met de weekmarkt gecombineerd konden worden door goed overleg en dat lijkt ons de goede weg te zijn voor de klanten, ambulante ondernemers én de ondernemers van het winkelcentrum.

Overleg tussen de Marktadviescommissie en het College heeft in 2011 geleid tot een compromisvoorstel, waarin staat dat de huidige marktverordening niet hoeft te worden aangepast. Het college is nu echter van mening, dat het compromisvoorstel niet juridisch haalbaar zou zijn en zij wil de marktverordening nu wél aanpassen.

Dit is dus een andere stellingname dan in 2011 naar de Marktadviescommissie is ingenomen terwijl er geen nieuwe feiten bekend zijn geworden. Dit komt niet open en eerlijk over naar marktondernemers, waaronder nu grote onrust is ontstaan.

De PvdA wil het college oproepen opnieuw te overleggen met de Marktadviescommissie om tot een bindend resultaat te komen, binnen de huidige Marktverordening. Dus met een maximum van drie keer per jaar verplaatsen van de markt en niet zoals voorgesteld wordt acht keer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS