Bijgewerkt: 21 maart 2023

Rampenoefening in Ouderkerk

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Gemeente Ouder-Amstel
11-10-2006

Op zaterdag 14 oktober 2006 wordt in sportcomplex Bindelwijk in Ouder-Amstel, van 10.00 tot 12.00 uur een oefening gehouden, genaamd Modderpoel. Het doel van de oefening is het opvangen van een groot aantal mensen, die vanwege de gevolgen van een dijkdoorbraak hun huis en haard plotseling moesten verlaten.De oefening is georganiseerd door de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen), het Nederlandse Rode Kruis en de gemeente Ouder-Amstel.

Bij deze grootschalige oefening zijn ongeveer 200 mensen betrokken, onder wie Lotusslachtoffers (gegrimeerde gewonde slachtoffers), acteurs en 85 vrijwilligers die de rol van niet gewonde slachtoffers spelen. Namens de deelnemende organisaties zijn ongeveer 75 hulpverleners actief.

De oefening wordt gevolgd door waarnemers, oefenleiding en deskundigen die de voortgang van het proces volgen.Uit de oefening moet blijken hoe het staat met de deskundigheid van de hulpverleners en de geschiktheid van Bindelwijk als opvangcentrum. Vanwege de oefening is het hele complex Bindelwijk voor de normale gebruikers en bezoekers tot 15.00 uur gesloten.

Lees verder: De pilot: Een weegschaal voor beheersing van hoogwatercalamiteiten  en eindrappoort. (pdf)


 



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.