Bijgewerkt: 19 april 2024

Reactie van Marieke Uildriks directeur van Museum JAN

Nieuws -> Cultuur

Bron: Marieke Uildriks
15-04-2023

Afgelopen woensdag 12 april 2023 is er in de online versie van het Amstelveens Nieuwsblad een artikel verschenen, waarin wordt vermeld dat Museum JAN verkent of een eventuele fusie met het Cobra Museum opportuun is. We willen dit bericht graag voor u in perspectief plaatsen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

Marieke Uildriks, directeur van Museum JAN

Het gaat heel goed met Museum JAN. Ondanks corona hadden we het afgelopen jaar een recordaantal bezoekers. Onze naamsbekendheid is stijgende en ook financieel gaat het goed. Dit succes is niet onopgemerkt gebleven. In het licht van dit succes is er door de Gemeente een verkennende studie gestart om te bezien of wij met het Cobra samen niet nog een veel sterkere groei voor Amstelveen zouden kunnen realiseren. Mochten wij denken dat dit daadwerkelijk in het belang van ons museum zou zijn, dan zouden we wellicht tot een dergelijke conclusie kunnen komen. Gesprekken over een meer intensieve, inhoudelijke samenwerking zijn al gaande. Wat betreft een verdergaand scenario hebben we vooralsnog slechts toegezegd dat we bereid zijn te exploreren wat dit voor ons museum zou gaan betekenen.

Onze visie is simpel: We willen met u genieten van het gerealiseerde succes van Museum JAN en de weg naar groei, trots en relevantie voor Amstelveen voortzetten! Hartelijke groet, Marieke Uildriks directeur Museum JAN



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.