Bijgewerkt: 2 mei 2024

Regioraadsleden willen duidelijkheid na indienststelling Uithoornlijn

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
13-03-2024

De Vervoerregio Amsterdam heeft bekend gemaakt dat de Amsteltram vanaf de zomer naar Uithoorn zal gaan rijden. De Amsteltram (tramlijn 25) zal dan gaan rijden van Uithoorn, via Amstelveen naar eindhalte Amsterdam Zuid. Het is nu ook duidelijk geworden wat voor impact dat zal hebben op de buslijnen in de regio.

Een aantal buslijnen zal worden geschrapt. Veel bewoners uit Uithoorn en Amstelveen maken zich zorgen over de bereikbaarheid van bepaalde wijken. De Amstelveense regioraadsleden van de Vervoerregio, Arnout van den Bosch, Youssef Ben Idder, Menno van Leeuwen, Dave Offenbach en Nachshon Rodrigues Pereira hebben naar aanleiding van deze zorgen vragen gesteld aan het dagelijks bestuur van de Vervoerregio Amsterdam.

Foto Amstelveen
(Foto D66-Amstelveen - 2024)

De Amstelveense regioraadsleden van de Vervoerregio Amsterdam in de tramhalte Westwijk

Vervoerregio Amsterdam. Amsterdam is een samenwerkingsverband van veertien gemeenten op het gebied van verkeer en openbaar vervoer, waar Amstelveen deel van uitmaakt. De Vervoerregio is verantwoordelijk voor het realiseren en verbeteren van het Openbaar Vervoer en infrastructuur in de regio en dus ook voor de aanleg van de uithoornlijn en de bussen en trams in Amstelveen en Uithoorn. Daarnaast is de vervoerregio opdrachtgever van het GVB voor de trams en Connexxion voor de bussen in Amstelveen en Uithoorn. Gemeenteraadsleden uit alle deelnemende gemeentes vormen samen de Regioraad.

Wijziging dienstregeling. Een aantal jaar geleden zijn tussen de gemeenten Uithoorn, Amstelveen en de vervoerregio afspraken gemaakt dat een deel van de buslijnen tussen Amsterdam en Uithoorn zal worden opgeheven, dit zijn de buslijnen 347, 348 en 358. Dit zou dan gebeuren als de Amsteltram zou gaan rijden vanaf Uithoorn, via Amstelveen naar Amsterdam. Omdat de Amsteltram op andere plekken stopt, zal er voor reizigers het nodige veranderen. Veel reizigers zijn daar bezorgd over en zijn met een petitie gekomen, die inmiddels meer dan 6.200 keer is ondertekend.

De Amstelveense regioraadsleden delen de zorgen van de bewoners, en vragen zich af of de dienstregelingen tussen tram en buslijnen wel goed op elkaar zijn afgestemd en of busvervoerder Connexxion en tramvervoerder GVB wel goede afspraken hebben gemaakt, bijvoorbeeld over communicatie richting reizigers. De Amstelveense regioraadsleden hopen dat de Vervoerregio met de beantwoording van hun vragen de zorgen kan wegnemen en een soepele indienststelling van de Uithoornlijn mogelijk is.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.