Bijgewerkt: 1 december 2022

Remco Pols: 'Te weinig betaalbare woningen'

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA-Amstelveen
09-02-2010

'Er zijn te weinig betaalbare woningen in Amstelveen.' Dat schrijft PvdA-lijsttrekker Remco Pols dinsdag 8 februari 2010 in zijn weblog. Hij geeft tevens een dubbel stemadvies. “Als u dat met mij eens bent, dan nodig ik u van harte uit om op 3 maart op de PvdA te stemmen. Als u dat niet met mij eens bent, dat moet u dat vooral niet doen. Dan kan u beter terecht bij de VVD.”

Pols Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Remco Pols, lijsttrekker PvdA-Amstelveen


Pols schetst in zijn weblog het grote verschil tussen de PvdA en de VVD als het gaat om wonen. “Kent u misschien het standpunt over wonen van de VVD? De VVD vindt, dat we in Amstelveen al meer dan genoeg betaalbare woningen hebben. Of eigenlijk zelfs: te veel! Als het aan de VVD ligt stoppen we hier met sociale woningbouw. Als het aan de VVD ligt bouwen we in Amstelveen geen woningen meer voor de lage inkomens.”

De lijsttrekker zet daar tegenover het standpunt van de PvdA. “De PvdA wil betaalbare koopwoningen blijven bouwen, en de PvdA wil doorgaan met experimenten zoals de starterslening (de “gemeentelijke tophypotheek”) om die woningen ook werkelijk betaalbaar te houden. En de PvdA wil sociale huurwoningen blijven bouwen, 30 procent van het totaal.”

“Want waar moeten ze anders wonen, die politieagent die we vaker op straat willen zien, of de onderwijzeres die onze kinderen goed onderwijs moet geven? De verpleger die we nodig hebben aan ons bed? Waar moeten ze dan wonen, de jongeren die het huis uit willen, de starters op koopmarkt? De ouderen die hun rijtjeshuis graag willen verlaten voor een aangepast appartement?”

Donderdag 11 februari 2010 debatteren de Amstelveense lijsttrekkers in de bibliotheek in het Stadshart over Wonen in Amstelveen. Pols blikt in zijn weblog alvast verder vooruit, naar 3 maart. “U ziet, u hebt op 3 maart, als het om wonen gaat, een duidelijke keuze: de PvdA staat voor meer betaalbare woningen in Amstelveen, de VVD staat voor minder. PvdA of VVD: laat uw stem niet verloren gaan!”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.