Bijgewerkt: 24 juni 2024

Remco Pols (PvdA) verlaat de gemeenteraad van Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA-Amstelveen
09-03-2012

Remco Pols stapt op 28 maart 2012 uit de gemeenteraad van Amstelveen. Het raadslid en oud-wethouder is op 1 maart 2012 begonnen aan zijn nieuwe baan: manager van de afdeling advies en innovatie bij de regionale woningcorporatie Ymere.

pols  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Remco Pols (PvdA)


Remco Pols is sinds 2001 actief in de PvdA-afdeling Amstelveen. In 2003 werd hij gemeenteraadslid. Hij was wethouder wonen, ruimtelijke ordening en regionale ontwikkelingen van 2006 tot 2010.

Hij was in die periode verantwoordelijk voor de bouw van 2000 nieuwe woningen, waaronder ook vele sociale woningen; daarnaast voor de voor Amstelveen zeer gunstige afspraken aan de Tafel van Alders over de ontwikkeling van Schiphol, en voor de vernieuwing van het studentencomplex Uilenstede. Ook tekende hij in 2007 het contract met het Rijk over de ondertunneling van de A9.

In 2010 trok hij de lijst van de PvdA. Na de verkiezingsnederlaag trad hij terug als wethouder en werd lid van de raad als onder andere woordvoerder financiën. Daarnaast vertegenwoordigde hij Amstelveen in de Stadsregio Amsterdam en in de commissie milieu en mobiliteit van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Remco Pols: “Het openbaar bestuur is een prachtig vak, ik heb er veel van geleerd en ik heb me er met hart en ziel aan gegeven. Ik heb er zelfs een nieuwe passie opgedaan: de volkshuisvesting. Ik ben nu ruim tien jaar actief in de Amstelveense politiek. Mijn nieuwe baan is niet met de politiek te combineren, en er staan goede opvolgers klaar. Dit is voor mij het moment om te vertrekken.”

Fractievoorzitter Dolf Veenboer: “Remco Pols heeft een paar heel bijzondere dingen voor de gemeente Amstelveen gedaan. Ook in de PvdA-fractie zullen we hem missen. Maar we respecteren zijn besluit. En we wensen hem alle succes”. Remco Pols wordt opgevolgd door Cynthia Lionahr-Vernie, die na een afwezigheid van bijna één jaar terugkeert in de raad.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.